Međunarodni dan vatrogasaca obilježava se u cijelom svijetu na blagdan Sv. Florijana, a sukladno Zakonu o zaštiti od požara i vatrogastvu mjesec svibanj se obilježava i kao mjesec zaštite od požara.
Tim povodom, ličko-senjski župan Ernest Petry upriličio je danas prijem za Vatrogasnu zajednicu Ličko-senjske županije.
Na sastanku su prisustvovali županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Lončarić, predsjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milan Jurković sa zamjenikom Stjepanom Rukavinom uz ostale predstavnike dobrovoljnih vatrogasnih društava i javnih vatrogasnih postrojbi s područja županije.
Župan je vatrogascima zahvalio na uspješnoj suradnji i požrtvovnosti te iznimnoj profesionalnosti koju pokazuju prilikom obavljanja zadaća te dodao kako Županija u kontinuitetu pruža snažnu podršku vatrogasnom sustavu.
„Odlično surađujemo na operativnoj i tehničkoj razini, a posebno treba istaknuti suradnju na društvenoj razini jer vatrogastvo je na našem prostoru neizostavan dio sveukupnog društvenog života. Vatrogastvo u velikoj mjeri doprinosi razvoju društva, a posebice malih sredina. Županija nastoji tome doprinijeti, a vaša je spremnost garancija razvoja svakog našeg područja“, naglasio je župan.
U ime vatrogasaca i vatrogaskinja županu je na čestitkama zahvalio predsjednik Vatrogasne zajednice županije Milan Jurković.

GsPress