Župan Petry potpisao Ugovore za potporu rada Društva slijepih i Udrugom „Pčelice“ roditelja djece s poteškoćama u razvoju

0

S ciljem financijske potpore u radu danas su u kabinetu župana ličko-senjskog Ernesta Petryja potpisani su danas Ugovori o financijskoj potpori Društva slijepih Ličko-senjske županije i Udrugom „Pčelice“ koja okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju. Župan Petry je pri tom naglasio potrebu stalne financijske potpore u radu ovih, ali i drugih udruga s ovog područja.

Još smo proljetos potpisali Ugovore o financijskoj  pomoći i obećanja smo izvršili. Danas ćemo nastaviti s potporama i  s Društvom slijepih Ličko-senjske županije i Udrugom „Pčelice potpisati Ugovore kako biste financijski lakše prebrodili ovu godinu.

U prvom dijelu godine smo za rad ovih udruga humanitarnog karaktera izdvojili 150  tisuća kuna. Danas nastavljamo s ovim vidom naše pomoći  jer smo obećali kako će se nakon rebalansa županijskog proračuna potpisati Ugovori koji će vam osigurati sredstva za vaše aktivnosti do konca ove godine, naglasio je župan Petry koji je  Ugovore potpisao s Željkom Šikić, predsjednicom  Udruge „Pčelice“ i vlč. Jurajem Ladišićem, predsjednikom Društva slijepih Ličko-senjske županije.

Pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Valentina Zdunić intenzivno  surađuje s ovim udrugama.

-Ovo su udruge koje već niz godina vrlo uspješno djeluju na našem području. Temeljem II. javnog poziva  institucionalnog financiranja rada udruga vi ste se javili i svaka će udruga dobiti  još po 25 tisuća kuna potpore.

Drago mi je što mogu reći da je praćenjem vašega rada, kao i iz vaših izvješća, vidljivo kako redovno realizirate zacrtane programe. Čak i u nepovoljnim situacijama koje je početkom ove godine diktirala korona. Želim vam da se vaš dobar kontinuitet u radu nastavi i da imate još više kvalitetnih programa, istaknula je Valentina Zdunić.

Gs Press