Župan Petry potpisao Sporazume za razvoj širokopojasnog interneta

0

U Sali  za sastanke Ličko-senjske županije okupili su se  danas predstavnici nekolicine jedinica lokalne samouprave  kako bi potpisali Sporazume o suradnji na Projektu razvoja širokopojasnog pristupa internetu na  ovome području. Sporazum su potpisali ličko-senjski župan Ernest Petry i predstavnici osam jedinica lokalne samouprave s ovoga područja. 

O važnosti i dosegu ovih Sporazuma župan Petry je rekao kako su neke Općine i Gradovi u realizaciju krenuli zasebnim projektom.

-To su Općina Plitvička Jezera te Gradovi Otočac i Gospić. Preostalo je devet jedinica, ali se u međuvremenu izdvojio Grad Novalja. Zato su danas ovdje predstavnici preostalih osam jedinica lokalne samouprave, a današnje potpisivanje je razlog što smo morali realizirati nove Sporazume zbog apliciranja sredstava za ovaj projekt.

Na taj način ćemo znatno pospješiti mrežnu djelatnost na području Ličko-senjske županije. S nama su danas predstavnici Grada Senja, kao i Općina Perušić, Brinje, Udbina, Lovinac, Donji Lapac, Karlobag i Vrhovine. Mi ćemo kao županija poduzeti sve kako bi se ovaj postupak ubrzao, naglasio  je župan  Ernest Petry.

Već je angažiran konzultant za pripremu tehničke dokumentacije koja bi se trebala realizirati i apliciratni na Javni natječaj  u lipnju ove godine.

Gs Press