U županijskoj dvorani za sastanke danas je  ličko-senjski župan Ernest Petry upriličio je potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava Ličko-senjske županije temeljem Javnog poziva o dodijeli financijskih sredstava za financiranje programske aktivnosti udrugama  iz područja djelovanja zdravstva i socijalne skrbi te Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata registriranim na području Ličko-senjske županije. Kako je u uvodnom dijelu definirao župan Ernest Petry u  Proračunu Ličko-senjske županije u 2023. godini za financiranje Programske aktivnosti udrugama iz područja zdravstva i socijalne skrbi osiguran je iznos od 16.000 EUR-a.

-Pri tome smo vodili brigu o aktivnostima udruga kao što je promicanje zdravlja, briga i skrb o osobama s invaliditetom i

poboljšanje kvalitete skrbi ugroženih populacijskih skupina.

Kroz ovaj Program osigurana je financijska podrška u sufinanciranju projekata, programa i aktivnosti udrugama iz područja zdravstva i socijalne skrbi registriranim na području Ličko-senjske županije s ciljem prevencije zdravlja i ranog otkrivanja bolesti, pomoći starijim i nemoćnim osobama, osobama s invaliditetom, pomoć djeci s teškoćama u razvoju te preventivnim programima koje provode udruge. Danas ćemo  potpisati ugovore za 12 udruga: Udruga „Dobra vremena“-Lovinac, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“-Gospić, Udruga oboljelih i liječenih od malignih bolesti, njihovih obitelji i prijatelja „Vila za Liku“-Gospić, Udruga „Zera dobrote“- Sveti Rok, Udruga slijepih Ličko-senjske županije, Klub liječenih alkoholičara-Gospić, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Društvo multiple skleroze Ličko-senjske županije, Konjički klub „Ana“- Senj, Pomoć u kući starijim osobama – Donji Lapac, Udruga žena „Nit“- Korenica i Ženska grupa Donji Lapac. Naša dosadašnja suradnja bila je izvrsna i uvjeren kako će se i nastaviti, rekao je župan Petry i potpisao Ugovore s predstavnicima udruga.

Ugovori s braniteljskim udrugama

Potom je upriličeno potpisivanje Ugovora s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U Proračunu Ličko-senjske županije u 2023. godini za financiranje Programske podrške udrugama proizašlim iz Domovinskog rata osiguran je iznos od 39.800 EUR-a. Pri tome je župan Petry naglasio odličnu suradnju sa svim Udrugama proisteklih iz Domovinskog rata s ovoga područja.

-Treba reći kako su osnovni ciljevi vašega rada doprinijeti očuvanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata, promicati aktivnosti udruga proizašlih iz Domovinskog rata registriranih na području Ličko-senjske županije, promicati vrijednosti Domovinskog rata uz obilježavanje značajnih datuma iz novije hrvatske povijesti i skrb o obiteljima poginulih i umrlih branitelja te skrb o oboljelim članovima udruga. To su vaše temeljne zadaće i opredjeljenja u djelovanju. Naša dosadašnja suradnja bila je iznimno korektna i uvjeren sam da će se tako i nastaviti.

Kroz ovaj Program osigurana je financijska podrška programima i aktivnostima udruga potpisujemo ugovore i to sa 12 udruga, a to su: Udruga hrvatskih branitelja Donji Lapac, Braniteljska udruga „Naši korijeni“ Kuterevo, Stožer Ličko-senjske županije za obranu digniteta Domovinskog rata,

Udruga ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-91. Ličko-senjske županije, Udruga branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata – Podružnica Ličko-senjske županije, Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Ličko-senjske županije, Udruga specijalaca Domovinskog rata „Tigar“ Gospić, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica  Ličko-senjske županije, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Gospić,  Udruga posebne jedinice policije iz Domovinskog rata „Sokolovi 1991“ Sinac i Županijska podružnica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ličko-senjske županije, rekao je župan Petry.

Gs Press