Povodom još jednog uspjeha Šumarske škole iz Otočca župan ličko-senjski Ernest Petry i njegova zamjenica Jasna Orešković Brkljačić upriličili su prijem za Alana Končara, maturanta  programa šumarski tehničar koji je nedavno osvojio brončanu medalju u disciplini Šumarstvo na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2023.  i njegovog mentora Edija Šopa, nastavnika šumarske grupe predmeta Srednje škole iz Otočca. Edi Šop je ukratko definirao nastojanja svoje škole da se u znanju nametne u najviše dosege struke.

Ovo natjecanje se održalo na Zagrebačkom velesajmu u dvije cjeline. Jedna se zvala „Šumarsko oko“, a druga „Šumarska ruka“. Te cjeline su se odvijale kroz niz modula. To nama nije novost jer smo se cijelog školovanja pripremali  za ova znanja. Iskreno se zahvaljujem na prijemu i na stalnoj potpori koju uživamo od Ličko-senjske županije, zaključio je mentor Edi Šop.  Alan Končar je istaknuo  neke segmente natjecanja, posebno dijelove u kojim je trebalo izmjeriti zapreminu pojedinog stabla te se zahvalio Hrvatskim šumama i Šumarskom fakultetu Zagreb na uloženom trudu vezano uz ovo natjecanje. Alan je osvojio brončanu medalju u vrlo jakog konkurenciji od devet šumarskih  škola.

Župan Petry ovu nagradu i uspjeh gleda kao postignuće Alana Končara, njegove  škole, ali i Ličko-senjske županije.

 

Uvijek smo na raspolaganju ljudima koji se žele profilirati i uspjeti u svojem zanimanju. Tu mi kao Županija uvijek možemo pomoći jer nam je svima u interesu školovati izvrsne kadrove. Mi kao Županija pratimo uspjehe naših srednjoškolaca i studenata dodjelama stipandija. Zato mi je drago što će se Alan upisati na Šumarski fakultet i iskreno bih volio da bude naš stipendist. Upravo je ovo jedan od načina da mlade ljude jednoga dana vratimo svojim kućama, a upravo će mladi ljudi biti okosnica razvoja Ličko-senjske županije, rekao je župan Petry i dodjelio Alanu Končaru poklon-bon  u vrijednosti od 200 eura.

Gs Press