Danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar upriličeno svečano obilježavanje Dana Zadarske županije.

Uz domaćine, predsjednika Županijske skupštine Zadarske županije Zorana Šikića i župana Zadarske županije Božidara Longina, svečanosti su nazočili u ime predsjednika Vlade RH, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić, u ime predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica Nikolina Baradić, župani među kojima je nazočio i Ličko-senjski župan Ernest Petry, gradonačelnici i načelnici općina predvođeni gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, predstavnici svećenstva, predstavnici gradskih i županijskih poduzeća, ministarstva obrane te ostali uvaženi gosti.

Dobrodošlicu svim nazočnima poželio je predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije Zoran Šikić:

-“Zahvaljujem svima koji su časno obavljali svoje poslove, svima koji su nam davali potporu, prvenstveno Vladi RH na čelu s premijerom. Koristim ovu prigodu da svima još jednom čestitam Dan Zadarske županije.”

Zadarski župan Božidar Longin istaknuo je kako se kroz tri desetljeća Zadarska županija izdignula poput feniksa i sada je među četiri najrazvijenije županije u Hrvatskoj.

-“Svi projekti koji se vode i ovaj snažan razvoj županije možemo zahvaliti našem zajedništvu i stabilnoj politici.  Veseli me da turizam sve više prodire u naše zaleđe uključujući i Lički dio. Puno je kvalitetnih projekata i dobrih ideja što uvelike utiče na životni standard. Siguran sam da ćemo na istom valu uspjeha i postignuća nastaviti ploviti pred svim izazovima koji su pred nama.”

U ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i u osobno ime nazočnima se obratio ministar Šime Erlić:

-“Na ovaj dan, kada obilježavamo Dan Županije, moramo se prisjetiti onih koji su dali život za ovu državu, jer uživamo san o slobodi te upućujem poseban pozdrav svim hrvatskim braniteljima. Zadarska županija razvija se u svim svojim dijelovima s velikim ulaganjima, napravila je izniman razvojni skok. Koristim ovu prigodu da od srca zahvalim i čestitam svima koji imate svoj udio u ovome zajedništvu prema ostvarivanju visoko zacrtanih ciljeva.”

Svečanost je završila dodjelom laureata najzaslužnijim građanima, među kojima je nagradu za životno djelo dobio fra Andrija Bilokapić, koji se zahvalio u ime svih dobitnika priznanja i nagrada.

Gs Press