Povodom jubilarne 30. godišnjice osnutka Karlovačke županije, danas je u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu održana svečana sjednica Karlovačke županije na kojoj su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanica predsjednika Hrvatskog Sabora Nada Murganić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, brodsko-posavski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić, ličko-senjski župan Ernest Petry u pratnji zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, požeško-slavonska županica Antonija Jozić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić te mnogi zamjenici župana, gradonačelnici, načelnici općina kao i ostali uvaženi gosti.

Svečanu sjednicu uvodnim govorom otvorio je predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Vlado Jelkovac dok je detaljnije o razvitku i radu te aktualnim projektima županije govorila županica Martina Furdek Hajdin.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obratio se nazočnima kojom prigodom je pohvalio rad Karlovačke županije te gradova i općina, naglasivši: „Bez obzira na vaš položaj, vi niste meki trbuh, nego ste najčvršća karika u razvoju Hrvatske. Imate pregršt ideja, inicijativa i projekata koje radite u partnerstvu i suradnji. Naša će podrška i dalje biti sveobuhvatna, a mi ćemo se potruditi da sredstava ne nedostaje“, istaknuo je premijer Plenković.

Na Svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama iz Karlovačke županije, kojim povodom se nazočnima u ime svih nagrađenih obratio mons. Mile Pecić, nagrađen za životno djelo: “Svatko je rođen i djeluje u nekom svom vremenu, a mi imamo ovo svoje vrijeme koje nam nudi brojne prilike i mogućnosti. Na nama je da ih iskoristimo najbolje što možemo.”

Gs Press