Župan Petry: „Ličko-senjska županija je veliko gradilište“!

0

U županijskoj Sali za sastanke organiziran je danas  radni sastanak s ministrom  mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i suradnicima. Na sastanku su sudjelovali gradonačelnici i načelnici Općina iz Ličko-senjske županije te ravnatelji javnih poduzeća.

Teme sastanka bile su kapitalne investicije resornog ministarstva na području Ličko-senjske županije (ulaganje u luke na području Novalje, Stinice i Karlobaga), realizacija

Plitvičke zaobilaznice u srednjoj fazi projekta, kao i  ostale investicije  cestogradnje na području Ličko-senjske županije, gospićka obilaznica i ostala problematika resornog ministarstva u Ličko-senjskoj županiji. U obraćanju medijima ministar je naveo najvažnije infrastrukturne projekte.

Ovdje ima određenih potreba za ulaganja u cestovnu infrastrukturu koja je pod ingerencijom Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, kao i mnoštva cesta koje su pod upravom Općina i Gradova. U posljednje vrijeme su velika ulaganja u lučku infrastrukturu. Provodimo i nekoliko EU projekata kao što je Luka Žigljen, Primorska ulica u Novalji, a znatna su ulaganja u luke u Senju i Karlobagu. Moram reći da Lučke uprave na ovom području zaista dobro rade svoj posao jer na tim područjima Ličko-senjska županija ima veliki potencijal, rekao je ministar Oleg Butković i dodao kako je parlamentalna većina stabilna i situacija oko ministra Darka Horvata je neće moći znatnije uzdrmati. Na temu auto-ceste od Rijeke do Žute Lokve ministar Butković je rekao kako će taj projekt stajati oko 800 milijuna eura te će morati sačekati neko vrijeme, zaključio je ministar Oleg Butković.

Govoreći o mnoštvu novih projekata koji se realiziraju u Ličko-senjskoj županiji župan Ernest Petry se još jednom zahvalio resornom Ministarstvu i potpori Vlade RH kako bi se riješili mnogi dugotrajni problemi na ovome području.

-Na području naših Lučkih uprava trenutna ulaganja iznose preko 200 milijuna kuna. Za Plitvičku obilaznicu je osigurano 185 do 200 milijuna kuna. Kreće izgradnja gospićke obilaznice i  gradit će se treći most u Gospiću, iz Budačke prema Bilajskoj ulici. Osim toga, gradit će se pristupna cesta prema Poslovnoj zoni Smiljano polje jer će se na taj način smanjiti prometni pritisak na središte Gospića. Na području Općine Lovinac riješit će se Majstorska cesta, ali treba naglasiti kako su  u tijeku mnogi projketi, završava se projekta dokumentacija, rješavaju lokacijske dozvole…  Osim toga, danas smo se svi našli kako bismo iz prve ruke doznali što je od prometnica neophodno za jedinice lokalne samouprave, istaknuo je župan Ernest Petry.

Kada se ministar Butković obratio nazočnim novinarima više od polovice pitanja odnosilo se na njegov stav vezan uz uhićenje ministra Darka Horvata, parlamentarnu veću HDZ-a u Hrvatskom saboru… Ministar Oleg Butković nije želio na takva pitanja odgovarati.

Premijer Andrej Plenković je izbornik  i na njemu je da odredi članove tima s kojim će igrati, odgovarao je Oleg Butković te naveo mnoštvo ulaganja koja će ove godine biti izvršena na području Ličko-senjske županije, kazao je ministar Butković.

Gs Press