Prvi put u povijesti Hrvatske, izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru održavaju se srijedom. Biračka mjesta diljem domovine otvorena su jutros od 7 sati i bit će dostupna sve do 19 sati.

Nešto više od 3.733.000 birača odlučuje o 151 zastupniku koji će u novom sazivu Sabora RH kreirati budući smjer Hrvatske.

Svoju građansku dužnost točno u 11 sati u pratnji supruge obavio je na biračkom mjestu Dom zdravlja Gospić i ličko-senjski župan Ernest Petry.

Nakon zahtjevne izborne kampanje i predanog rada, župan Petry više je no optimističan i uvjeren u nastavak dosadašnjeg kontinuiteta.

Na novinarski upit koja su mu očekivanja od ovih izbora, župan je odgovorio kako su Ličko-senjska županija i jedinice lokalne samouprave do sada imale odličan odnos sa središnjom državnom vlasti te da taj kontinuitet očekuje i nakon izbora.

Na kraju je još jednom pozvao sve žitelje Ličko-senjske županije da izvrše svoju građansku dužnost i pristupe glasovanju u što većem broju jer ovi izbori određuju budući smjer jedine nam domovine Hrvatske.

Na pitanje vidi li se u saborskim klupama, župan Petry je istaknuo kako će i dalje nastaviti raditi za svoju Ličko-senjsku županiju na dobrobit svih njenih stanovnika i čitave domovine Hrvatske.

Gs Press