Skromnom svečanošću u dvorištu iza zgrade Doma zdravlja Gospić danas je izvršena primopredaja nekretnine u svrhu preseljenja ambulante opće medicine sa prvog kata. U nazočnosti zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić i ravnateljice Doma zdravlja Gospić Dubravke Jakšetić te mnoštva djelatnika više o svemu  rekao je župan ličko-senjski Ernest Petry.

Prije svega moram reći kako mi je drago da možemo kroz županijski proračun osigurati sredstva za poboljšanje i proširenje uvjeta rada primarne zdravstvene djelatnosti. Jutros smo bili u domovima zdravlja Senj i Otočac. U uređaj za ultrazvuk u Senju je uloženo oko 500 tisuća kuna, dok smo u Otočcu nabavili nekoliko modernih uređaja u vrijednosti od 276 tisuća kuna.

Ova nekretnina u dvorištu Doma zdravlja Gospić  je plaćena oko 370 tisuća kuna. Također ćemo financijski pomoći da bi se ovaj objekt opremio i uredio za svoje buduće namjene. Ovih dana u Opću bolnicu Gospić stiže jedan uređaj u vrijednosti od milijun kuna. Od Ministarstva zdravstva smo nedavno tražili  pet milijuna kuna za poboljšanje zdravstvene zaštite u Ličko-senjskoj županiji, kazao je župan Ernest Petry.

Ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jašketić istaknula je važnost kupnje obližnje nekretnine.

Vama se župane u ime svih djelatnika Doma zdravlja Gospić zahvaljujem na razumijevanju kada su u pitanju naši problemi pa tako i proširenje prostornih kapaciteta. Mi djelujemo u dosta skučenom prostoru, a novi objekt i ovo parkiralište uvelike će nam pomoći u radu. Sve ovo je na tragu najava ministra zdravstva Vilija  Beroša da će ojačati primarnu zdravstvenu zaštitu. Vi ste župane i prije toga bili vizionar u smislu stvaranja boljih preduvjeta za naš rad. Ova nekretnina bila nam je neophodna jer ćemo u njoj stvoriti medicinsko-tehničke uvjete za skori rad, pojasnila je ravnateljica Jakšetić te dodala kako će novi medicinski objekt značiti i nova radna mjesta u Domu zdravlja Gospić.

Gs Press