Ispred Osnovne škole „Luka Perković“ u Brinju danas je na prvi dan početka nastave ovoga polugodišta upriličena svečanost. Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović predao je školi službeno kombi vozilo za potrebe matične škole u Brinju te područnih škola u Križpolju, Jezeranama i Stajnici. U riječima zahvale ravnateljica škole Ivana Rajković istaknula je važnost ove donacije.

Novi kombi bio nam je zaista prijeka potreba jer škola posjeduje kombi koji je već odavno zreo za zamjenu. Osim u školu, novi kombi prevozit će naše učenike na brojna natjecanja, manifestacije i smotre, kako unutar naše županije tako i šire. Zahvaljujući županiji i županu dr. Milinoviću jer lani smo na školi zamijenili i dio stolarije, dotrajalu računalnu opremu i dio školskog namještaja. Od Ličko-senjske županije smo nedavno dobili i 200 tisuća kuna koje smo uložili u zamjenu ograde naše škole i za nabavku tzv. pametnih ploča za pet učionica. Ovdje su danas s nama i načelnici odjela Općine Brinje jer se načelnik g. Fumić ispričao zbog obveza. Općina Brinje nam je također velika uzdanica u radu i stalno nam je na pomoći. Iz sredstava Općine se sufinancira dječji obrok iz školske kuhinje. Također financiraju rad defektologa i logopeda, a lani nam je načelnik općine odobrio sredstva kojima smo uredili kabinet tehničke kulture. Zahvaljujem se svima koji nam pomažu u radu,  zaključila je ravnateljica škole Ivana  Rajković.

U svojem govoru župan dr. Darko Milinović istaknuo je odličnu suradnju koju ima s Općinom Brinje i načelnikom Zlatkom Fumićem. 

Načelnik nažalost danas nije mogao doći, ali zato pozdravljam njegove pročelnike i suradnike, kao i predsjednicu i članove Školskog odbora. Ovo je još jedan dokaz dobre suradnje i financijske stabilnosti naše županije. Zahvaljujem se ravnateljici koja je navela neka ulaganja koja je županija  izvršila u ovoj školi, ali jednako tako pomažemo sve naše škole. U prošloj godini smo u na području Općine Brinje uložili više od milijuna kuna vlastitih sredstava. Osim školama i ustanovama, pomogli smo i Općini Brinje u asfaltiranju. Za spas mljekarstva na ovome području uložili smo 200 tisuća kuna kroz vlastita decentralizirana sredstva. Ne iz resornog Ministarstva ili iz EZ fondova. Županija i ja osobno imamo poseban senzibilitet prema ovoj osnovnoj školi pa se još jednom zahvaljujem svima koji rade u ovoj školi, pomažu joj, a sve za dobrobit djece. Nastavit ćemo s potporom, a ovo kombi-vozilo je još jedan dokaz da stremimo prema višim školskim standardima, rekao je župan predajući ključeve novog kombija vrijednog 220 tisuća kuna, uz želju da se pomoću ovog vozila mali Brinjaci razvoze posvuda po Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, na nastavu i takmičenja sa kojih se redovno vraćaju s odličnim rezultatima.

Župan Milinović je zaželio učiniti s novim kombijem prve kilometre po Brinju. Kada je pokušao ubaciti mjenjač za vožnju unatrag, nije u tome uspio „isprve“. Jedna od članica Školskog odbora je komentirala: “Izgleda da naš župan samo zna ići naprijed“!

Gs Press