U kabinetu župana ličko-senjskog župan dr. Darko Milinović  potpisao je danas Ugovor o financiranju Programa javnih potreba u sportu Ličko-senjske županije za 2021. godine. Ugovor su  u nazočnosti predsjednika Županijske skupštine Marijana Kustića potpisali predsjednik  Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević i župan Ličko-senjski dr. Darko Milinović.

Ovdje je danas s nama i g. Marijan Kustić, a budući da smo nas dvojica osvjedočeni sportaši, u našim razgovorima neizostavna tema je i sport. Zahvaljujem na uspješnom radu predsjedniku Zajednice sportova Milanu Radoševiću, kao i svim sportašima koji su svojim uspjesima pronosili ime naše Županije. Koliko god da sredstava odobrimo za sport bilo bi malo. Mi kao županija svake godine povećavamo sredstva za sport jer je to najbolja promocija naših Općina, Gradova, Županije i Hrvatske u cjelini. S ovog područja postoji niz sportaša koji svojim rezultatima nadilaze lokalne okvire pa imaju što pokazati i izvan Hrvatske. Molim vas da im prenesete moje iskrene pozdrave i čestitke na svim uspjesima, rekao je župan dr. Darko Milinović.

Predsjednik Županijske skupštine i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić je kao dugogodišnji sportski promotor potvrdio činjenicu o potrebi rebalansa proračuna za povećanjem sredstava Zajednici sportova Ličko-senjske županije.

Svjesni smo potreba sportskih klubova, udruga i samih sportaša. Koliko god se sredstava izdvoji za sport uvijek će biti malo. Županija je sada izdvojila najviše što se u ovom trenutku moglo izdvojiti, ali podupirem župana Milinovića da ćemo na rebalansu povećati izdvajanja za Zajednicu sportova. S predsjednikom Zajednice Milanom Radoševiće vrlo usko surađujem i želim se zahvaliti na uspješnom radu i zaželjeti još puno dobrih rezultata. Također želim pozdraviti sve naše sportaše i zaželjeti im što bolje rezultate, poručio je Kustić.

 

Govoreći o financijskoj situaciji predsjednik Zajednice sportova Milan Radošević naglasio je činjenicu kako je za sportsku opremu van sredstava Županije izdvojeno preko 100 tisuća kuna.

 

Za gospićke nogometaše ove godine moramo nabaviti kombi, pa će nam u tome svakako pomoći g. Kustić. Zajednica sportova Ličko-senjske županije krovna je udruga i mi okupljamo sve sportove, ali je problem u tome što neki žele biti jedino u Gradskim sportskim savezima. Imenovanjem svojih delegata za našu Skupštinu ti klubovi automatski postaju članovi Zajednice sportova Ličko-senjske županije, rekao je predsjednik Radošević ističući kako je Zajednica sportova tu kako bi pomogli sve klubove i sportaše.

Gs Press