U kabinetu župana održan je danas sastanak župana dr. Darka Milinovića  i ravnateljica Dječjih vrtića s područja Ličko-senjske županije. Tom je prilikom župan ravnateljicama vrtića uručio sredstava za poboljšanje uvjeta boravka djece u dječjim vrtićima. Kako župan rekao tom prigodom u Ličko-senjskoj županiji u vrtićima i područnim uredima boravi gotovo 1 100 djece.

Želim se prije svega zahvaliti na svemu što radite jer je skrb o djeci isuviše odgovoran i važan posao. Zbog vaše skrbi, zbog teta koje rade s njima uvjeren sam da se ta djeca osjećaju kao kod kuće. Ovo je po prvi puta da Ličko-senjska županija izdvaja određena sredstva za naše vrtiće. Sredstva koje vam županija daje vi ste kao ustanove svakako zaslužile. Kroz mnoge  programe smo unatrag tjedan dana podijelili gotovo četiri milijuna kuna potpora za infrastrukturne potrebe.

Moram reći da smo postigli financijsku stabilnost uz koju je i vama lakše raditi. Donosio sam teške odluke, ali uz dobre rezultate. Iz našeg proračuna sada smo izdvojili 130 tisuća kuna i prerasporedili ih na devet vrtića. To su sredstva iz proračuna župana i znam da ćete ih vi najbolje utrošiti. Ja nemam upravljačke ingerencije nad vrtićima, što ne znači da ova županija vama neće pomagati. Vašim gradonačelnicima i načelnicima Općina pomogao sam i ovih dana. Dakle, tu nema razlika niti podjela. Ovih 130 tisuća kuna je za radost naše djece i za bolje uvjete boravka djece u vrtićima, rekao je župan dr. Darko Milinović.

Ovom prigodom je za DV „Pahuljica“ u Gospiću izdvojeno 20 tisuća kuna, a za DV Senj, Otočac, Korenica i Novalja po 15 tisuća. Vrtići u Brinju, Lovincu i Vrhovinama dobili su po 10 tisuća kuna. U Donjem Lapcu ne postoji vrtić, ali djeluje jedna udruga koja skrbi o djeci i njima je također namijenjeno 10 tisuća kuna. DV Gospić je dobio najviše sredstava zbog rada u tri Područna vrtića.

Gs Press