Župan Milinović održao radni sastanak sa ravnateljima i predsjednicima Školskih odbora

0

Danas je župan Milinović održao radni sastanak sa ravnateljima i predsjednicima Školskih odbora  Osnovnih  i Srednjih škola pred nastavak školske godine koja počinje u ponedjeljak. Upoznao ih je sa trenutnom situacijom te sa daljnjim razvojem situacije temeljem ne donošenja Proračuna Ličko- senjske županije  za 2019.godinu. Predstavio im  je i proračun za 2019.godinu, odnosno onaj dio proračuna koji je vezan za projekte osnovnih i srednjih škola. Milinović je predložio da se novim Statutom škola daju veće ovlasti ravnateljima i Školskim odborima  te naglasio da je njegov stav da bez određenih ovlasti koje do sada nisu imali, ravnatelji ne mogu pokazati svoje kompetencije i sposobnosti.

Župan je izrazio  uvjerenje  bez obzira na poteškoće zbog ne donošenja proračuna da će ipak zajedno sa njima napraviti sve kako bi u drugoj polovici godine realizirali neke projekte, ali je izrazio i bojazan da se neki projekti neće ostvariti.

Jednako tako je upozorio ravnatelje da ima 2,5 mil kuna nepotrošenih sredstava te ih zamolio da u narednom periodu iskoriste taj financijski potencijal te da će to biti jedan od elemenata u ocjenjivanju rada ravnatelja u narednom periodu.

KABINET ŽUPANA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.