Župan Milinović: “Mnogi s pravom kažu kako nema do gospićke bolnice“!

0

Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Sjedište Gospić od danas je opremljeniji za novo vozilo za obavljanje izvanbolničke hitne medicinske službe opremljeno potrebnom medicinskom opremom i uređajima. U ime Zavoda za hitnu medicinu vozilo je preuzela ravnateljica Martina Brmbolić.

Nabavna vrijednost ovog vozila je 634.323,75 kuna, od čega je Ličko-senjska županija doznačila 580 000 kuna, dok smo ostatak financirali iz vlastitih sredstava. Vozilo je većih gabarita i opremljeno je sa svom opremom  i uređajima za  zbrinjavanje pacijenata na najbolji mogući način. Vozilo je marke Wolksvagen koje, između ostaloga, omogućuje smještanje prijenosnoga inkubatora, što je od ogromnog značenja za transport novorođene djece koju treba prevesti u veće centre na daljnje liječenje. Zavod za hitnu medicinu ima sedam ispostava i trenutno raspolaže sa 20-ak vozila, prosječne starosti oko sedam godina. Intencija nam je poboljšavati naš vozni park kako bi vozila hitne medicinske pomoći bila što novija i kvalitetnija. Ovim putem se želim zahvaliti Ličko-senjskoj  županiji i županu Darku Milinoviću, ali ne samo zbog ovoga vozila, već na stalnoj spremnosti da sasluša naše probleme i redovno nam pomaže u njihovom riješavanju, istaknula je ravnateljica Brmbolić.

Na ove riječi nadovezao se župan Darko Milinović rekavši kako Gospić i  županija od ranije imaju kvalitetnu medicinsku uslugu pa je Opća bolnica Gospić postala lička klinika Schwarcwald.

Želim čestitati svim kolegama na dugogodišnjim zalaganjima, što su učinili i čine na dobrobit naših sugrađana. To se posebno pokazalo i tijekom ove korona-epidemije i čini mi se da tu bolest ipak polako pobjeđujemo. Zato ću još jednom pozvati sve koji to nisu učinili da se cijepe protiv COVID-19. Zadnji veći kontigent vozila je na ove prostore stigao dok sam još bio  ministar. Zato treba razmišljati o još većoj obnovi voznog parka medicinskih ustanova. Često su taj „zlatni sat“, svaka minuta,  presudni za spas nečijeg  života. Kroz ovakvo vozilo te minute želimo učiniti još  boljim i kada god čujemo zvukove sirena vozila hitne medicinke  pomoći uvijek se pitamo jesu li uspjeli stići na vrijeme i spasiti nečiji život.

Ličko-senjska županija vodi brigu o zdravstvenom sustavu. Svako malo pomažemo u nabavi vozila za Domove zdravlja i Općoj bolnici Gospić. Ovo je zapravo način na koji svatko mora voditi brigu o nivou zdravstvenih usluga. Veći nivo zdravstvenih usluga prvenstveno ovisi o zaposlenicima, ali i ostaloj opremi. Tu se svakako ubrajaju i vozila. Djelatnicima Hitne medicinske pomoći i svim zdravstvenih ustanova još jednom zahvaljujem na radu. Ovim čestitkama treba dodati kako mnogi pacijenti izvan Like koji su se liječili u ovoj bolnici uvijek govore „nema nadaleko ustanove poput gospićke bolnice“, naglasio je župan Darko Milinović.

Primopredaju novog sanitetskog vozila bili su nazočni djelatnici Hitne medicinske pomoći, nekolicina lječnika i ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić.

Gs Press