Ličko-senjski župan Darko Milinović uputio je izraze sućuti obitelji biskupa Mile Bogovića i  gospićko-senjskom biskupu Zdenku Križiću povodom smrti umirovljenog biskupa Mile Bogovića. Njegovu poruku prenosio u cijelosti.

“S tugom sam primio vijest da nas je napustio naš biskup u miru mons. dr. Mile Bogović.  U prvim godinama njegovog rada imao sam tu čast sudjelovati u povijesnom projektu izgradnje Crkve hrvatskih mučenika koja ponosno i neizbrisivo stoji kao simbol stradanja hrvatskog naroda.

Ali jednako tako imao sam, slobodno ću reći i privilegij biti svjedokom njegovih zadnjih dana boravka u gospićkoj bolnici kada sam  biskupu kao i ostalim pacijentima pokazivao vježbe koje je potrebno raditi u takvim situacijama. Prvog dana boravka u bolnici bio je vedar, pun humora kao što je bio cijeli svoj život. Krenuo sam hodnikom pitajući sestre u kojoj je sobi biskup Bogović, čuo je to i odgovorio ponovno u šali: „ Župane ne traži zdravoga među bolesnima.“ I te riječi oslikavaju njegov optimizam i nadu i u tim trenucima.

U svoje ime i u ime Ličko-senjske županije izražavam sućut obitelji, biskupu mons.mr. Zdenku Križiću, svim crkvenim službenicima i velikodostojnicima i neka nam naš biskup počiva u miru u svojoj Hrvatskoj koju je toliko volio.” stoji u priopćenju župana Milinovića.

Gs Press