Održavanju Memorijalnog turnira „Marin Ćaćić“ u Ličkom Osiku prethodio je prijem na kojem je župan ličko-senjski Ernest Petry u svojem kabinetu primio izaslanstva NK Rijeka i NK „Croatia 92“. Tom prigodom razgovarao je s Antunom Ćulinom, zamjenikom sportskog direktora NK Rijeka, Sergejom Jasinovićem, glavnim trenerom NK Rijeka, Radomirom Đakovićem, pomoćniim trenerom NK Rijeka, Stjepanom Ćaćićem, ocem preminulog Marina i Ivanom Tomljenovićem, predsjednikom NK Croatia 92.

Govoreći o simbolici ovoga Memorijalnog turnira župan Petry je istaknuo kako je prerana smrt spriječila Marina Ćaćića da zablista na sportskom nebu, čemu je stremio skoro cijeloga života.

S Marinom sam se znao cijeloga njegova života, uvijek sam cijenio rad i požrtvovnost njegovog oca Stjepana. Iznimno mi je drago što se NK Rijeka odazvao na ovaj turnir, što ste došli obilježiti turnir koji nosi Marinovo ime. Marin je igrao za NK Rijeku,  za NK Nehaj iz Senja, a živio je u Ličkom Osiku, gradiću gdje djeluje NK Croatia 92. Marin je bio jedno talentirano dijete koje je imalo budućnost i svakako bi u sportskom smislu imao suport Ličko-senjske županije. Drago mi je da su danas ovdje mnogi sportski djelatnici i mentori koji ste susretali Marina. Nastojimo da njegovo ime ostane zapisano u temeljima ličko-senjskog nogometa, kao i NK Rijeka i NK Nehaj.

Hvala svima koji ste se danas odazvali za sudjelovanje u ovom Memorijalnom turniru. Ličko-senjska županija se intenzivno razvija i napreduje na svim poljima. Tako se puno radi i na razvoju sporta, pri čemu je nogomet svakako na prvome mjestu. Zato imamo sreću što je predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je predsjednik naše Županijske skupštine. Od samog dolaska na čelo HNS-a Marijan je zajedno s nama nastojao podići nogomet na jednu višu razinu. Pri tome ima snažnu podršku svih gradskih i općinskih sportskih saveza i klubova. Budući da se na ovim prostorima vodi briga i o ostalim sportovima, uvjeren sam da u tome smislu idemo u ispravnom smjeru, iako je nogomet i dalje najpopularniji sport, ustvrdio je župan Petry.

Na prijemu se u ime organizatora Memorijalnog turnira zahvalio predsjednik NK Croatia 92 Ivan Tomljenović.

 

Iako je nas u Lici ostalo vrlo malo, ali već smo odgojili vrhunske sportaše. Naš Marin je kao junior igrao u NK Rijeci. To dokazuje važnost rada s djecom. Ako njih pravilno ne usmjerimo njihova sportska budućnost neće postojati. Nadamo se da će sport biti podignut na jednu višu razinu kada se u ovoj županiji podigne gospodarstvo. Tada bi se svakako iz „pečalbe“ vratilo više naših ljudi. Nas je u Hrvatskoj tek nešto više nego li u svijetu, rekao je Ivan Tomljenović. Stjepan Ćaćić, otac preminulog Marina, dugogodišnji uspješni sportski radnik, govorio je s puno emocija i iskreno zahvalio NK Rijeka i svima  koji nisu zaboravili Marina. Unaprijed se ispričao gostima iz Rijeke što će se turnir igrati na „pomalo kvrgavom“ terenu. 

Zamjenik sportskog direktora NK Rijeka Antun Čulina se u ime kluba zahvalio na pozivu za sudjelovanje na ovome turniru.

 

Velika nam je čast što smo danas u Lici i pomažemo da se ime prerano umrlog Marina nikada ne zaboravi. Njegovog oca Stjepana izuzetno cijenimo i naš dolazak je doprinos da tragediju i uspomenu na divnog mladića Marina Ćaćića otrgnemo od zaborava, rekao je Čulina.

 

 

 

Sergej Jasinović, glavni trener NK Rijeka, čuo je za ovu tragediju dok je boravio na jednom natjecanju u Zagrebu.

 

Tek sam poslije postao svjestan širine te tragedije. Zato smo svi mi u klubu sretni što smo mogli uveličati ovaj Memorijalni turnir Marinu Ćaćiću. To je najmanje što možemo podariti našem nekadšnjem kolegi. Nadam se da ćemo i naredne godine biti pozvani na ovaj turnir. Kako je rekao Marinov otac, ovu tragediju smo svi osjetili, ali život ide dalje i Marinov život ćemo i dalje slaviti jer ga taj sjajni mladić prerano izgubio, poručio je trener Jasinović. Pomoćni trener NK Rijeka  Radomir Đaković nije želio govoriti već je samo izrazio nadu za nastavkomm održavanja ovog Memorijalnog turnira.

 

 

Gs Press / M.S.