U Vatrogasnom domu DVD-a Brinje održana je danas kraća svečanost vezana uz početnu konferenciju EU projekta „Radim i pomažem“. Projekt je vezan i financiran uz program „Zaželi“ kojega na području Brinja provodi Udruga žena „Pavenka“. Uz aktivistice ovoga projekta svoju pomoć već su iskazivali i danas je iskazuju načelnik Općine Brinje i župan ličko-senjski dr. Darko Milinović.

Drago mi je na dobrodošlici koju ste mi iskazali, a vaš načelnik Fumić i ja smo kolege jer smo obojica nedavno preboljeli koronu. Spomenuo je kako sam mu uvijek drag gost, premda se ja ovdje u Brinju osjećam kao više kao domaćin. Vi ste programom „Zaželi“ na pomoći najpotrebitijima, iskazujete svoju humanost. Čini se da je to nešto što nam u ovim trenutcima najviše treba. Svakoga dana odem u Opću bolnicu Gospić, obučem zaštitno odijelo i obiđem bolesnike i medicinsko osoblje na kovid-odjelu. Tamo se vodi borba za svakoga pacijenta, svakoga dana i noći. Zaposlenici bolnice ustrajni su i odani svojem poslu i moralna potpora im svakako treba. I danas je jedan pacijent hitno prebačen za Rijeku. U gospićkoj bolnici ekipe rade u vrlo teškim uvjetima i ništa im nije teško. Isto tako nije teško niti vama koji se svakoga dana nalazite u situacijama kada se treba žrtvovati. Čestitam vam na tome, čestitam vam na ovome projektu kroz koji pokazujete svoju humanost i odlučnost da biste pomogli potrebite. Kao župan uvijek rado sudjelujem i pomažem u ovakvim humanim projektima pa ćemo vam i u ovo blagdansko vrijeme pomoći s 10 tisuća kuna.

Naša pomoć i moja osobna podrška će se nastaviti. Želim vam da se čuvate, želim vam svako dobro i nastavak uspjeha u vašem humanom radu, ustvrdio je župan Milinović.

Načelnik Zlatko Fumić potvrdio je izvrsnu suradnju s Ličko-senjskom županijom i županom dr. Milinović.

Naš župan se uvijek rado i redovno odaziva na naše pozive i na tome mu se zahvaljujem. Hvala svima koji su uključeni u ovaj projekt u kojemu će 20 žena pomagati 130 osoba kojima treba svakodnevna pomoć i skrb. Sada ste ekipirani, od prije ste iskazale da s puno entuzijazma pomažete drugima. Na tome vam svima skupa neizmjerna hvala, zaključio je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić.

Izraze zahvale na početnoj konferencije ovoga projekta iskazala je dopredsjednice Udruge „Pavenka“ Marija Sertić koja je naglasila kako se na ovaj način želi osnažiti radni potencijal na području Brinja. Na ovaj način će se zaposliti žene s nižom stručnom spremom. Ovo će rezultirati njihovim zapošljavanjem, kao i načinom da se ugroženim obiteljima i sugrađanima pruža pomoć vezana uz mnoge segmente životnih potreba.

Gs Press