U kabinetu župana ličko-senjskog župan dr. Darko Milinović potpisao je danas Ugovore o dodjeli sredstava za unaprjeđenje i razvoj lovstva u 2020. godini s  korisnicima prava lova. Ugovori su potpisani sa predstavnicima 26 lovačkih udruga i lovozakupnika. U uvodnom dijelu sastanka župan Milinović naglasio je važnost razvoja lovstva u gospodarskom smislu.

Do prije tri godine Županija nije imala dovoljno sredstava da bi se isplaćivale potpore za lovstvo. Tada sam sve vas zamolio za strpljenje do nekih boljih vremena. Danas je situacija puno bolja pa ćemo sada potpisati Ugovore u vrijednosti od  gotovo 700 tisuća kuna, odnosno za preko 300 tisuća više nego li prošle godine. Mnoge su Općine, Gradovi i Županije u RK u krizi zbog COVID-19, ali sam itekako svjestan važnosti vašega rada. Vi skrbite o lovištima,  skrbite o divljači, a treća mjera iz Ovih Ugovora tiče se promoviranja Ličko-senjske u smislu turizma. Na taj je način lovstvo vrlo važna gospodarska grana zbog turizma. Ono što moram naglasiti jest činjenica da ste dobili sve iznose koje ste i tražili i vjerujem da se to do sada nikada nije dogodilo. Vjerujem da ste s time zadovoljni, da ste zadovoljni s našom suradnjom jer sam opet održao obećanje i naš dogovor. Ponosan sam što imamo veliki broj lovačkih društava, što imamo veliki broj kvalitetnih ljudi koji skrbe o lovištima i divljači, zaključio je župan dr. Milinović.

U ime okupljenih predstavnika lovačkih udruga na prijemu i dodijeljenim  sredstvima zahvalio se tajnik Županijskog lovačkog saveza Mile Ugarković.

Prije svega treba reći kako se naša izvrsna suradnja nastavlja. Zahvaljujem vam se na punom razumijevanju i potpori koju nam pružate. Uvjeren sam da su ovdje okupljeni predstavnici lovačkih udruga svojim radom to i zaslužili. Kada ste nas prije nekoliko godina zamolili za  strpljenje jer tada nije bilo sredstava za lovstvo tada smo bili pomalo skeptični. Bilo je nekih financijskih dubioza i financijskih problema. Ipak smo vam vjerovali i vi ste vrlo brzo to povjerenje i  opravdali. Danas ste otišli korak dalje i lovačkim udrugama dodijeli sva tražena sredstva. Drago mi je da ste puni razumijevanja za lovce i lovstvo i da ste prepoznali naše probleme i potrebe. Vaše povjerenje vidljivo je i iz činjenice da ste nam ove godine dodijelili zamalo dvostruko više sredstava nego li smo ih tražili, rekao je tajnik Ugarković i zahvalio se županu dr. Milinoviću na razumijevanju i pomoći.

Gs Press