Na parkingu ispred Doma zdravlja Gospić održana je danas skromna svečanost na kojoj je ova medicinska ustanova od danas bogatije za novo sanitetsko vozilo i osam automatskih vanjskih defibrilatora. Primopredaju je izvršio župan ličko-senjske županije mr. Darko Milinović, dr.med., u nazočnosti ravnateljice Doma Dubravke Jašketić, nekolicine djelatnika i predstavnika medicinskih ustanova s šireg područja Gospića. Govoreći o novim ulaganjima u zdravstvo na ovom području župan Milinović nije dvojio kako je medicinska skrb jedan od osnovnih postulata kojim se mjeri kvaliteta života građana.

Ovakve projekte smo podupirali i do sada, a svakako ćemo ih podupirati i ubuduće. Mi smo i lani obnovili vozni park naših medicinskih ustanova iz decentraliziranih sredstava. Početak je godine  i već danas smo voznom parku Doma zdravlja Gospić dodali još jedno novo vozilo i pokretne defribilatore, što je ukupno vrijedno oko 350 tisuća kuna. Ličko senjska županije je uz ovo u svojem proračunu osigurala sredstva i za energetsku obnovu Doma zdravlja Gospić. Uz Opću bolnicu Gospić i Domove zdravlja po cijeloj županiji na ovaj se način nudi medicinska zaštita kakvu naši građani zaslužuju. Zahvaljujem se i svim ljudima medicinske struke koji su na prvoj crti obrane ove korona-krize. Sve naše građane pozivam na cijepljenje protiv korona-virusa jer je to danas postalo najubojitije oružje protiv čovječanstva, naglasio je župan dr. Darko Milinović uručujući ključeve novog sanitetskog vozila.

 

U ime Doma zdravlja Gospić na još jednoj donaciji zahvalila se ravnateljica Doma Dubravka Jakšetć.

Prije svega želim zahvaliti županu dr. Darku Milinoviću što razumije potrebe zdravstvenih ustanova pa smo kroz decentralizirana sredstva sada kupili novo sanitetsko vozilo i defibrilatore. Mi na ovaj način postupno rješavamo probleme starog voznog parka u kojem se nalaze vozila koja su već prešla i po 700 tisuća kilometara.

Na prvom je mjestu uvijek pacijent, njegova sigurnost i skrb o njegovom zdravlju. Stoga će nam novo vozilo i defibrilatori itekako pomoć u radu. Samo prošle godine imali smo gotovo    2 400 pacijenata, plus 572 pozitivna COVID-19 pacijenta. Sve ovo zahtijeva da budemo opremljeni prema novim standardima, uz članove timova osposobljene za sve zadaće koje se od njih traže, rekla je ravnateljica Dubravka Jakšetić i dodala kako ove zahtjevne zadaće na terenu  obavljaju licencirani i osposobljeni djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Gs Press