U kabinetu župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića održano je danas svečano potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta uređenja, izgradnje i održavanja pomorskog dobra na području Ličko-senjske županije u 2020. godini. U ovome činu sudjelovali su predstavnici Lučkih uprava Novalja i Senj kao i predstavnici Grada Novalje i Općine Karlobag. Govoreći o kontinuiranoj izgradnji i obnovi objekata na pomorskom dobru župan dr. Milinović je naglasio kako Ličko-senjska županija po prvi puta od svojeg postojanja unatrag tri godine  izdvaja sredstva za infrastrukturne objekte na svojem pomorskom dobru.

-Nedavno smo imali jedan natječaj o potporama Općinama i Gradovima vezano uz infrastrukturu i pri tome smo potpisali još jedan Ugovor u vrijednosti od milijun kuna. Podsjetit ću da smo i prošle godine potpisali Ugovore za ovu namjenu. Sve ono što su ovi gradovi i općina kandidirali to je i ispunjeno. Sada je za Lučku upravu Novalja izdvojeno 228 tisuća kuna, Grad Novalju 300 tisuća, Općinu Karlobag 198 tisuća i Lučku upravu Senj 300 tisuća kuna.

Imali smo određenih problema prilikom donošenje županijskog proračuna prije dvije godine, ali tada sam rekao da ne smijemo biti u nekakvom „leru“, da moramo graditi i dalje. Vrijeme je Božića i darivanje, ali ova sredstva nisu darovi, već naša obveza i uvjeren sam da ćemo u skoroj budućnosti imati još ovakvih projekata s još izraženijim financijskim sredstvima. Treba skrbiti i  paziti o razvoju svake Općine i Grada. U ove tri godine svojega mandata uvjeren sam da sam dovoljno pokazao da nemam zadrške prema nijednoj sredini niti prema nikome, posebno kada su u pitanju neke stranačke preferencije. Tako ću nastaviti raditi i u budućnosti, istaknuo je župan dr. Darko Milinović.

U ime Grada Novalje Ugovor je potpisao gradonačelnik Ante Dabo, u ime Lučke uprave Novalja Igor Vidas, Lučku upravu Senj predstavljao je Predrag Dećić, a Općinu Karlobag zamjenik načelnika Boris Smojver. U čestitarskom dugu Božićnih blagdana  supotpisnici Ugovora izrazili su svoju zahvalnost županu dr. Darku Milinoviću na kontinuiranoj potpori, podršci i povjerenju koje je već rezultiralo i dokazalo se kroz mnoge  projekte i zahvate na pomorskom dobru ovih mjesta.

Gs Press