Već smo pisali kako se u Općoj bolnici Gospić vodi ustrajna borba kako bi se očuvali životi i zdravlje pacijenata. To je posebice došlo na vidjelo tijekom epidemije COVID-19 kada stručni timovi na covid-odjelu danonoćno skrbe o oboljelima.

Nedavno je župan dr. Darko Milinović i sam bio pacijent pozitivan na korona-virus. Izliječio se, ali u znak poštovanja stručnog tima ovoga odjela i davanje moralne podrške pacijentima, redovno obilazi gospićki covid-odjel. Učinio je to i danas, donio poklone,  obišao pacijente i svima čestitao Božić.

U pratnji ravnateljice Opće bolnice Gospić dr. Sandre Čubelić i voditeljice covid- odjela dr. Margarete Bajo Dadić, dr. Mlinović obišao je odjel i nakon toga dao izjavu medijima.

Posjetio sam i danas covid-odjel jer sam želio čestitati Božić svima onima koji danas ne mogu biti sa svojim obiteljima. To su 40-ak pacijenata na odjelu i medicinsko i nemedicinsko osoblje ove bolnice. Zahvaljujem se svima koji skrbe o pacijentima. Na sreću se klinička situacija od COVID-19 u našoj županiji popravlja. U proteklom tjednu imali smo 186 oboljelih i 267 izliječenih pacijenata. Uskoro kreće i cijepljenje pa ćemo vas sutra obavijestiti tko će prvi primiti  cijepivo. To će najvjerojatnije biti netko od štićenika Doma za starije i nemoćne. Još jednom želim izraziti sućut obiteljima onih koji, nažalost, nisu dobili bitku s ovim bolešću. Neka u ovome Božiću nađu utjehu i nadu, a da 2021. godini svakako bude bolje od ove. Danas su neke pacijente i sve nas ophrvale emocije jer ti pacijenti danas nisu mogli biti sa svojim obiteljima, što je smisao i najveća blagodat Božića. Čestitali smo im Božić, donijeli male darove i zaželjeli svako dobro, rekao je župan dr. Darko Milinović. Također je ponovio kako će prva cjepiva stići u HZJZ Gospić 27. prosinca, 90 doza u prvoj turi.

Ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić izrazila je zadovoljstvo funkcioniranjem covid-odjela i činjenicom da se smanjio broj pacijenata.

Zahvaljujem se našem županu dr. Darku Milinoviću što je i danas odvojio svoje vrijeme  i na Božić posjetio zaposlenike i pacijente ove bolnice. U ovom trenutku na covid-odjelu imamo 40 pacijenata u posteljama, dok se njih 20-ak liječe u dnevnoj bolnici. Za ovu epidemiju smo za najteže slučajeve imali pripremljeno 65 kreveta, uz mogućnost povezivanja za još 25 kreveta. Za najgori scenarijo imali smo spremljeno do 90 kreveta. Vjerujem da će ove nove mjere u tom smislu uroditi plodom i da će se dodatno smanjivati broj covid-pacijenata u našoj bolnici, zaključila je ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

Gs Press