Ekipa ŽKK Gospić osvojila je prvo mjesto na Međunarodnom dječjem košarkaškom turniru Basket Crikvenica Cup, održanom od 9. do 11. lipnja 2023. Na ovom prestižnom turniru sudjelovale su ekipe iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ekipa ŽKK Gospića, u kategoriji U15 djevojčica, prvog dana natjecanja nije nastupila, ali su zato drugog dana pokazale iznimnu igračku spretnost i taktiku. Unatoč sparnim uvjetima, djevojčice su odigrale tri utakmice na visokom nivou, osvojivši sve tri pobjede i time osiguravši mjesto u finalu koje je održano 11. lipnja u 11 sati.

Pod vođstvom trenera Igora Bošnjaka i pomoćne trenerice Marije Čović, ekipa ŽKK Gospića, demonstrirala je discipliniranu igru u napadu i čvrstu obranu, ne dopuštajući protivniku da preuzme vodstvo.

Finalni dan donio je oštru borbu za zlato protiv ekipe iz Slovenije. Unatoč sporijem ulasku u utakmicu i četverokošarkaškom zaostatku na kraju prve četvrtine, ekipa se vratila u igru u drugom poluvremenu, pokazujući koncentriranu igru, čvršću obranu i bolju realizaciju u napadu.

Borna Benković donijela je mirnu završnicu utakmice pogađajući dva ključna slobodna bacanja, čime je osigurana pobjeda i pehar pobjednika koji je odnesen u Gospić.

Uz Bornu Benković, ekipu su činile i Matea Rupčić, Klara Pezelj, Marija Orešković, Lorena Delač, Julija Nikšić, Lea Milković, Sonja Jelušić, Tea Jerković, Iskra Kolić, Petra Radošević i Marija Orešić. Kapetanica Lea Milković podignula je pehar pobjednika, dok je Borna Benković osvojila nagradu za najboljeg strijelca i proglašena je MVP-om turnira.

Povratak kući bio je dočekan s oduševljenjem od strane roditelja i prijatelja ispred dvorane, a proslava je začinjena bakljama, završavajući ovaj uspješan vikend na najljepši mogući način. Ovaj uspjeh na turniru dao je ekipi dodatni motiv za buduće treninge i utakmice.

Gs Press