Zbog prijetnji načelniku Udbine uhićena braća Amić, njihov otac u bijegu

0

Lička policija uhitila je dvojicu muškaraca koji su prijetili ubojstvom načelniku općine Udbina. Jutarnji list neslužbeno doznaje da se radi o Baji Amiću (31) zvanom Bajica i njegovom bratu Darku Amiću (26), sinovima Darka Amića zvanog Dragi.

Trećeosumnjičeni Darko Amić u bijegu je i policija za njim traga već osmi dan.

– Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 31-godišnjakom iz Perušića, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje. Oni se sumnjiče da su 20. siječnja 2022. godine u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili, potvrdili su u policiji.

Oni su uhićeni, bit će predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako navodi Jutarnji radi se o članovima ličkog klana Amić iz Perušića koji gospodare velikim količinama zemlje u Lici, pogotovo na Krbavskom polju do kojih su između ostalog došli zatrašivanjem i premlaćivanjem tamošnjih ratara i stočara. Stoka im tumara prometnicama bez nadzora, što je uzrok čestih naleta i vozila i prometnih nesreća. Nakon jedne takve načelnik Seuček je s policijiom i veterinarskom inspekcijom sudjelovao u popisivanju konja lutalica, što je bio povod prijetnjama od strane članova obitelji Amić.

Nakon zadnjih prijetnji, načelnik Josip Seuček dobio je i policijsku zaštitu.

Gs Press