Zbog korone na Dan grada Otočca skromno obilježavanje

0

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite situacija s COVID-19 je nesigurna i zabrinjavajuća. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i pooštravanja mjera od strane Nacionalnog stožera RH, posvuda se ukidaju i ograničavaju najavljeni skupovi. Što sve ovo znači za skoro obilježavanje Dana grada Otočca upitali smo gradonačelnika Gorana Bukovca(nezavisni).

Odgađa se planirana Svečana sjednica Gradskog vijeća zakazana za 20. siječnja 2022. godine. Također ni ove godine povodom proslave Dana Grada Otočca i blagdana zaštitnika Gacke doline, sv. Fabijana i Sebastijana, Grad Otočac neće organizirati planirane svečanosti.

Tako će na Dan Grada Otočca u 10:40 sati kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata položiti vijenci i zapaliti svijeće. Svetu misu predvodit će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u 11 sati u Crkvi presvetog Trojstva Otočac. Žao mi je zbog ovih okolnosti, ali je zdravlje naših sugrađana na prvom mjestu, definirao nam je gradonačelnik Otočca Goran Bukovac.

Gs Press