U Boutique hotelu Bura 45 u Senju, 21. prosinca 2023. godine s početkom u 11 sati održat će se završna konferencija projekta “Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja Lučke uprave Senj u uvali Stinica”. Ovaj važan događaj predstavlja značajan korak u realizaciji infrastrukturnog projekta koji će unaprijediti lučku infrastrukturu i pružiti nove mogućnosti za razvoj Senja i šire regije.

Projekt, čija je ukupna vrijednost 2.510.832,30 eura, sufinanciran je od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda s iznosom od 2.134.207,45 eura. Nositelj projekta je Lučka uprava Senj, koja je uz podršku EU sredstava radila na modernizaciji i proširenju kapaciteta trajektnog pristaništa. Ovo ulaganje nije samo važno za unapređenje prometne povezanosti, već i za poticanje gospodarskog razvoja regije, povećanje turističkog prometa te poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva.

Završna konferencija okupit će ključne dionike, uključujući predstavnike Lučke uprave Senj, lokalne vlasti, izvođače radova te predstavnike Europske unije. Na konferenciji će se raspravljati o dosadašnjem tijeku projekta, ostvarenim ciljevima te budućim koracima u razvoju lučke infrastrukture. Očekuje se i detaljnija prezentacija rezultata projekta, kao i diskusija o dugoročnom utjecaju projekta na lokalnu zajednicu i gospodarstvo.

Ovaj projekt predstavlja važan doprinos razvoju prometne infrastrukture u Hrvatskoj, posebice u kontekstu integracije sa širim europskim prometnim mrežama. Ulaganje u lučku infrastrukturu ključno je za unapređenje povezanosti i konkurentnosti regije, a ovakvi projekti potvrđuju važnost europskih fondova u poticanju gospodarskog razvoja i regionalne kohezije.

Gs Press