U srijedu, 6. travnja 2022. održana je završna konferencija projekta „Kineziterapijskim aktivnostima do inkluzije djece s teškoćama u razvoju – KIDS“.

Projekt je financiran  iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1. 223. 462,75 kn. Voditelj projekta je Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, a partneri su: Udruga „Pčelice“, Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj i Športski savez invalida Grada Slavonski brod.

Ostvarenim ciljevima i provedenim aktivnostima projekt je odgovorio na potrebe razvoja i ujednačavanja kapaciteta stručnjaka koji provode kineziterapiju, sportsko-rekreativnu i psihosocijalnu potporu djeci s teškoćama u ruralnim ili slabije razvijenim županijama.

Provedbom sportsko–rekreativnih aktivnosti i aktivnosti psiho–socijalne podrške, projekt je doprinio unapređivanju socijalne inkluzije djece s teškoćama u razvoju u dobi do 18 godina u četiri županije različitog stupnja razvijenosti. Sam projekt je vrlo uspješno implementiran u županijama partnerskih organizacija, urodio je izvrsnom suradnjom između organizacija različitih profila te unaprijedio njihov daljnji rad budući da će se stečena znanja i iskustva nastaviti provoditi u budućnosti. I korisnici i članovi jako su zadovoljni provedenim aktivnostima te se u svakom slučaju vidi određeni napredak u razvoju naših korisnika.

U daljnjem radu „Pčelica“ nastojat ćemo osigurati nastavak provedbe aktivnosti projekta u radu s korisnicima, rado ćemo se odazivati na slične inicijative u svrhu jačanja kapaciteta stručnjaka, kao i unapređenja psiho–fizičkog razvoja djece s teškoćama u razvoju radi poboljšanja stupnja njihove socijalne integracije.

Gs Press