Nakon završene energetske obnove Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Korenica i Osnovne škole S. S. Kranjčevića Senj, završen je i projekt energetske obnove Osnovne škole Perušić.

Današnjoj završnoj konferenciji energetske obnove nazočio je župan Ličko-senjske županije Ernest Petry u pratnji sa zamjenicom župana Jasnom Orešković Brkljačić i suradnicima, a kao domaćin ih je uz ravnateljicu škole dočekao i načelnik Općine Perušić Ivan Turić.

Župan je istaknuo zadovoljstvo uspješno provedenom energetskom obnovom škole u Perušiću naglasivši da je ovo treća osnovna škola kojoj je osnivač Ličko-senjska županija i u kojoj je uz osnovne škole u Korenici i Senju u cijelosti provedena energetska obnova.

Ravnateljica Snježana Milković se zahvalila Ličko-senjskoj županiji kao osnivaču škole, ravnatelju JU Razvojne agencije LIRA, Andriji Brkljačiću te voditeljici projekta Nadi Marjanović, na pruženoj potpori pri provedbi projekta.

Radovi na energetskoj obnovi škole su procijenjeni u vrijednosti od oko 7,2 milijuna kuna, od čega su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od oko 4,3 milijuna kuna.

Izvođač radova je bilo poduzeća Crivac d.o.o. iz Solina, dok je nadzor nad izvođenjem radova izvršilo poduzeće Planetaris d.o.o. iz Zagreba.

Završetkom projekta škola u Perušiću je dobila novi izgled, obnovljena je fasada, zamijenjeni su stolarija i krovište te elektroinstalacije, a škola je iz energetskog razreda D prešla u energetski razred B, što će uvelike doprinijeti uštedama u potrošnji energenata.

Na kraju konferencije župan Petry izrazio je zadovoljstvo završetkom projekata za što je Ličko-senjska županija u ovoj i prošloj godini izdvojila oko 2,9 milijuna kuna, kao i da će Županija i dalje biti partner svim školskim ustanovama kojima je osnivač u cilju razvijanja modela pametnog upravljanja energijom i uštedama u cilju stvaranja kvalitetnijih uvjeta za ugodniji i ljepši rad u istima, a sve na zadovoljstvo kao djeci tako i učiteljskom odnosno nastavničkom kadru.

Gs Press