Jutros je snijeg zabijelio najviše gorje gorske Hrvatske pa je tako na Zavižanu izmjereno čak 30 cm snijega jutros u 7 h kao i najniža temperatura u zemlji jutros, -2.2°C. (izvor: DHMZ)
Snijeg je također padao i na Dinari, ali ga nije palo u većim količinama već ga je bura odmah i pomela. Izmjereno je -1.9°C.
Još je u minusu bio samo Sv. Jure na Biokovu gdje je izmjereno -1.2°C u 8 h; kako je trend temperature na Biokovu u padu, očekuje se da će biti i niža.
Najveće brzine vjetra po Crometeo-voj mreži automatski meteoroloških postaja (pljusak.com) su izmjerene u Buzetu (108 km/h), Sv. Jure na Biokovu (97.2 km/h) i Omišalj na Krku (93.6 km/h).
Zbog bure je autocesta od Posedarja do Sv. Roka otvorena samo za osobna vozila (izvor: hak.hr)
Danas će kiše biti još mjestimice u gorskoj Hrvatskoj te u Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj (do 20 litara).
U protekla 24 h gotovo svugdje u zemlji je palo od 20 do 50 litara, a najmanje ja palo u južnoj Dalmaciji te u Istri. Apsolutni ekstrem za protekla 24 h je Rijeka gdje je lokalno palo i do 200 litara kiše.
Bura će tokom dana nakratko oslabiti s ponovnim jačanjem s noći kada će podno Velebita, Biokova i Dinare imati i orkanske udare. (za očekivati je posebne regulacije u prometu zbog bure)
Slabljenje bure tek u srijedu tokom dana.
Grmljavine ima još samo u južnom Jadranu na otvorenom moru.

Gs Press / Nick

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.