Započelo šesto izdanje HIGHLANDER Velebit

0

Sudionici se nadaju lijepom vremenu i mnoštvu HIGHLANDER doživljaja na Velebitu

Šesto izdanje planinarske avanture HIGHLANDER Velebit započelo je u subotu, kada se ukupno 650 sudionika iz 12 država svijeta otisnulo u svoje avanture života. Start događaja obilježile su odlična atmosfera, uzbuđenje sudionika i posljednje pripreme prije zvuka zvona kapelice sv. Antuna Padovanskog koje je ispraćalo svaku turu sudionika sa Zavižana.
Svi oni, ovisno o formatu, imat će nekoliko dana za prelazak ruta i istraživanje mitskog Velebita. Tijekom HIGHLANDER Velebita, sudionici će moći vidjeti neke od najljepših dijelova Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i Nacionalnog parka Paklenica, a rute će ih voditi od Zavižana do Baških Oštarija, našom prekrasnom Premužićevom stazom te preko jedne od najočuvanijih bukovih prašuma na Velebitu – Raminog korita do Panosa i Velikog Rujna, a naposljetku i do same obale Jadranskog mora u Starigradu Paklenici.
Na svom planinarskom pohodu od srca divlje planine do umirujućeg mora, sudionici će zaboraviti na svakidašnje probleme, odmoriti se od užurbanih gradskih života i prepustiti se prirodi, vlastitim osjetilima te se odmoriti od, u današnje vrijeme, sveprisutne suvremene tehnologije.

Uz to, na kontrolnim će točkama uz obvezno evidentiranje dolaska, moći uživati i u raznovrsnom programu koji će se sastojati od glazbe, satova yoge te edukativnih predavanja, među kojima se ističe predavanje Dena Erora, HIGHLANDER ambasadora i najmlađeg Hrvata na ”vrhu svijeta”, o tijeku i doživljajima prilikom osvajanja 5 od 7 najviših vrhova svijeta.

Na startnoj liniji na Zavižanu uz organizatore, mnogobrojne sudionike, pripadnike HGSS-a i drugih žurnih službi te predstavnike NP Sjeverni Velebit nazočio je i ličko-senjski župan Ernest Petry koji je za medije izjavio da sudionicima želi ugodan boravak na obroncima najljepše hrvatske planine Velebita koja se prostire duž cijele Ličko-senjske županije.

Gs Press