Kontakt policajka Policijske postaje Senj provela je treću i četvrtu komponentu preventivnog projekta „Zajedno više možemo“ pod nazivom „Prevencija i alternativa“ (PIA 1 i 2)“

Foto: PP Senj

Učenicima petih i šestih razreda Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Senju održala je interaktivno predavanje o policijskom postupanju u slučajevima zlouporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja, kao i o štetnim posljedicama zlouporabe opojnih droga i alkohola.

U sklopu predavanja, učenike je provela i kroz interaktivnu radionicu “Pravodobno rješavanje problema“, čija je svrha bila da učenici shvate važnost pravovremenog rješavanja problema dok je on u začetku, jer ukoliko se problem ne riješi na vrijeme, njegova rješivost postaje sve teža.

Pored navedenog učenike šestih razreda se upoznalo sa daktiloskopijom i načinima otkrivanja kaznenih djela, te doprinosu Ivana Vučetića na tom području, a na kraju predavanja policijska službenica je svim učenicima pomogla izuzeti otisak desnog kažiprsta.

Cilj predavanja je upoznati učenike o zaštitnoj ulozi policije, načinima na koji se mogu obratiti za pomoć, samozaštitnom ponašanju u slučajevima nasilja, vandalizma, zlouporabe droga i drugih pojavnosti rizičnih i društveno neprihvatljivih ponašanja.

Također se ovim predavanjima nastoji potaknuti učenike na stvaranje pozitivnih stavova prema zajednici u kojoj žive, učvrstiti stav da je policija njihov prijatelj i pomagač koji je aktivno uključen u njihovo odrastanje, a sve s ciljem stvaranja uvjeta za buduće partnerske odnose koji jamče sigurnost.Gs Press / PULS