U Karlobagu je u povodu Međunarodnog dana žena održana već tradicionalna akcija Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, koja je svim ženama koje su prolazile trg podijelila ruže kao simbol pažnje i podrške.

Ova je akcija već dugi niz godina tradicionalni način na koji Zajednica žena HDZ-a Katarina Zrinski obilježava Međunarodni dan žena. Tijekom cijele akcije vladala je pozitivna atmosfera, a mnoge žene su se zaustavile kako bi razgovarale s predstavnicama Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski i zahvalile im se na lijepoj gesti.

Iako je akcija bila fokusirana na simbolični čin dijeljenja ruža, predstavnice Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski su istaknule kako je ovaj dan također važna prilika za promicanje jednakosti spolova i podizanje svijesti o različitim izazovima s kojima se žene suočavaju.

Ukratko, ova je akcija još jednom pokazala da se Međunarodni dan žena može obilježiti na različite načine, ali je važno naglasiti njegov značaj za daljnju borbu za ravnopravnost spolova u društvu.

Gs Press