Župan ličko-senjski Ernest Petry je povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara organizirao prijam za glavne medicinske sestre iz zdravstvenih ustanova s područja Ličko-senjske županije. Uz čestitke i cvijeće župan  Petry istaknuo je kako će Ličko-senjska županija kroz proračuni i dalje skrbiti o svim medicinskim ustanovama kojima je Županija osnivač.

-Znamo da neke medicinske ustanove imaju poteškoća vezanim uz vozni park i modernizaciju informatičkog sustava. Nastavit ćemo ih pomagati i nabavljati nova vozila pa ćemo tako iza zgrade Doma zdravlja Gospić  otkupiti zemljišnu česticu kako bi se načinila adekvatna površina za vozila hitne pomoći. Apliciranjem kod EU-fondova nastojat ćemo osigurati dodatna sredstva za što bolju opremljenost naših medicinskih ustanova, ali i nastaviti s edukacijom mlađih kadrova. Od Ministarstva zdravstva čekamo  suglasnosti kako bi se priznala stručna sprema za dio medicinskog osoblja. Još jednom moje iskrene čestitke za vaš rad i pregalaštvo koje spašava ljudsko zdravlje i živote, zaključio je župan Petry.

U ime medicinskih sredstava na prijemu i čestitkama zahvalila je medicinska sestra Marija Čačić Stilinović iz Opće bolnice Gospić. Suradnju s Ličko-senjskom županijom smatra izvrsnom  i odličnim primjerom međusobnog uvažavanja.

Istovremeno se na Trgu Stjepana Radića u Gospiću organizirala još jedna besplatna akcija mjerenja razine šećera u krvi i krvnog tlaka.

Gs Press