Povremena kišica i pojačano jugo osnovne su značajke početka ovoga vikenda. Ovome treba dodati temperature zraka od +8 i više stupnjeva C. Takvo vrijeme meteorolozi  najavljuju i za dane ovoga vikenda.

Bit će umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, a na sjevernom Jadranu i u gorju lokalno može biti obilna. I dalje će biti razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu jako jugo i južni vjetar koji će navečer jačati. Iznadprosječno toplo s najnižom temperaturom zraka na kopnu od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 13, a najvišom dnevnom uglavnom između 11 i 16 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno s kišom koja lokalno može biti obilna, osobito u Gorskom kotaru. I dalje će biti razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima. Iznadprosječno toplo s najvišom dnevnom temperaturom između 8 i 13 °C.

Hrvatska sutra

Promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i lokalno obilnom na Jadranu i uz njega. Duž obale povremeno može i zagrmjeti, a u drugom dijelu dana uz pad temperature kiša će u višem gorju prijeći u susnježicu i snijeg. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu mjestimice s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, u drugom dijelu dana u gorju te na sjevernom Jadranu malo niža.

Promjenjivo će biti i u nedjelju kada će povremeno biti kiše, pljuskova i grmljavine. Snježna granica trebala bi se do kraja dana spustiti na oko 1000 metara nadmorske visine. Vjetar umjeren, često će mijenjati smjer. Sredinom dana većinom od 7 do 12°C.

Meteogram za Gospić idućih 7 dana

Gs Press / DHMZ