Protekli vikend na području Policijske uprave Ličko-senjske obilježen je brojnim prometnim nesrećama, ukupno njih šesnaest. Uzimajući u obzir ozbiljnost nesreća, dvije su rezultirale lakšim ozljedama, dok su ostale imale isključivo materijalnu štetu.

Prva nesreća s lakše ozlijeđenim osobama dogodila se na području Otočca, dok se druga zabilježila u Gospiću. U tim incidentima, dvije osobe su pretrpjele manje ozljede, no njihovi životi nisu u opasnosti.

Ostale prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na nekoliko lokacija unutar Policijske uprave Ličko-senjske. Gospić je zabilježio dva takva slučaja, dok su Otočac, Karlobag, Korenica, Senj i Novalja svaki imali jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti u cestovnom prometu, tijekom vikenda provedena je preventivno-represivna akcija. Fokus akcije bio je na sankcioniranju prekršaja poput prekoračenja dopuštene brzine kretanja i vožnje pod utjecajem alkohola i droga.

Rezultati akcije pokazuju da su vozači na području Policijske uprave Ličko-senjske često prekoračivali dopuštenu brzinu kretanja. Tijekom vikenda evidentirano je čak 12 takvih prekršaja. Također, osam vozača je bilo pod utjecajem alkohola prilikom vožnje, dok su 11 vozača bila uhvaćena bez korištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 10. lipnja, u mjestu Lički Osik, kod 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Alkotest je pokazao vrijednost od 1,72 g/kg alkohola u krvi, što je daleko iznad dozvoljenih granica.

Policijska uprava Ličko-senjska nastavit će provoditi aktivnosti s ciljem osiguranja sigurnosti u prometu i podizanja svijesti vozača o važnosti poštivanja prometnih propisa. Građani su pozvani da budu odgovorni sudionici u prometu te da poštuju brzinska ograničenja i voze trezni kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i ozljeda na cestama.

GsPressoli