OTOČAC – Dom zdravlja Otočac postao je bogatiji za dva nova uređaja za terapijsko liječenje koji omogućavaju radijalni udarni val i magnetoterapiju.

Sredstva za nabavu terapijskog aparata s radijalnim udarnim valom u vrijednosti od 62.500 kuna kao i za uređaj za magnetoterapiju čija vrijednosti iznosi 57.782,25 kuna osigurana su iz decentraliziranih sredstava Ličko-senjske županije.

Uz navedena ulaganja za Dom zdravlja Otočac su osigurana sredstva u iznosu od 60.000 kuna za ugradnju nadzornih kamera Doma zdravlja Otočac, te ambulanti u Brinju i Vrhovinama, dok su u listopadu nabavljeni hematološki analizator u vrijednosti od 82.360 kuna te audiometar za potrebe medicine rada vrijedan 13.617 kuna, što zbirno iznosi ulaganja u iznosu od 276.260 kuna.

Stavljanju u upotrebu novih uređaja nazočili su ličko-senjski župan Ernest Petry sa suradnicima, ravnatelj Doma zdravlja Otočac Ivan Furlan te ostali zdravstveni suradnici iz Doma zdravlja Otočac.

Prigodom obilaska Doma u kojemu su postavljeni novi uređaji ravnatelj Furlan zahvalio se županu i Ličko-senjskoj županiji na susretljivosti i ugodnoj suradnji, naglasivši da će se pomoću novih uređaja u Domu zdravlja Otočac moći pružati nove dodatne i kvalitetne usluge na radost svih građana grada Otočca i njegove okolice, kao i iz cijele Ličko-senjske županije.

Župan Petry pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo da se sredstva disperzivno ulažu u sve zdravstvene ustanove duž cijele Ličko-senjske županije, a sve u cilju poboljšanja uvjeta rada zdravstvenih djelatnika, naglasivši da je u svim ulaganjima najbitniji konačni cilj, a isti je poboljšanje zdravstvene skrbi za krajnje korisnike odnosno pacijente.

Primjena udarnog vala omogućuje stimulaciju odabranih dijelova tijela, kao i kod uređaja koji generiraju tlak kompresora iznad 3,5 bara, liječenje bolesnih entiteta kod kojih dolazi do kroničnog procesa kalcifikacije.

Magnetoterapija je fizikalni medicinski postupak koji omogućuje liječenje primjenom magnetskog polja. Ova metoda koristi pozitivne učinke niskofrekventnog izmjeničnog magnetskog polja na tijelo. Magnetoterapija podupire regenerativne procese – ubrzava srastanje kostiju, ublažava edem i bol te skraćuje vrijeme potrebno za oporavak. Omogućuje učinkovito liječenje boli i edema, čak i u fazi cijeljenja nakon operacije.

Gs Press