Neka vam činjenica da su putovanja u neke daleke zemlje trenutno nemoguća, bude odličan povod za posjetiti destinaciju koja se nalazi na samo nekoliko sati od vas i koju ste možda planirali posjetiti ali nikad niste pronašli pravi razlog.

Destinacija Lika ove je godine uvrštena na popis TOP 100 svjetskih zelenih održivih destinacija, a da je to apsolutno opravdano uvidjet ćete čim ju posjetite. 7 zaštićenih prirodnih područja među kojima čak 3 nacionalna parka čine ju ekološkom oazom u kojoj možete pronaći mir za dušu i tijelo. Osim prirodnih ljepota ova destinacija nudi pregršt dodatnih atrakcija poput jahanja, planinarenja, adrenalinske vožnje quadom, pješačenja i sanjkanja, pa sve do opuštajućih spa tretmana u smještajnim objektima raznih kategorija s pogledom na snježne Velebitske vrhove ili slapove Plitvičkih jezera. Gostoljubivost domaćina, opuštena atmosfera i kvalitetna domaća kuhinja dio su tradicije destinacije Lika koja nikoga ne zaobilazi.

Lokalno stanovništvo u destinaciji Lika i dalje se, baš kao nekoć, bavi proizvodnjom raznih domaćih proizvoda prema tradicionalnim recepturama uz pomoć moderne opreme što proizvodima daje iznimnu kvalitetu, a kupcu sigurnost jer lokalni proizvođači ozbiljno shvaćaju svoju odgovornost prema potrošaču. Ako želite kupiti sebi ili svojim najmilijima nešto fino, kvalitetno, domaće i zdravo kupite im proizvod s oznakom Lika Quality. Lika Quality proizvodi su certificirani proizvodi iznimne kvalitete koji su proizvedeni na području destinacije Lika odnosno, ukoliko boravite u Lici, u blizini mjesta u kojem se upravo nalazite. A sigurni smo da ćete među gotovo 160 proizvoda pronaći i nešto po svom guštu.

Neka ovi Božićni pokloni budu drugačiji baš poput godine koja uskoro završava. Poklonite sebi i svojim najmilijima uživanje u čistoj i netaknutoj prirodi, bez gužvi. Poklonite im boravak na svježem zraku, pogled na jedinstvene prirodne atrakcije i doživite suživot čovjeka i prirode kojim je živio i sami Nikola Tesla zbog čega mu je priroda i bila jedna od glavnih inspiracija za izume. Ukoliko ste u nemogućnosti putovati poklonite tradicionalan proizvod ili suvenir s oznakom Lika Quality što će vašim najmilijima izmamiti poseban osmijeh na lice znajući da proizvod ima priču jer dolazi s polja ili iz radionice vaših susjeda, poznanika i prijatelja. Osim toga, kupnjom lokalnih proizvoda dajete podršku malim lokalnim proizvođačima koja im je danas potrebna više no ikad i činite da i njihovi blagdani budu ljepši.

Stoga, posjetite web stranicu www.lika-destination.hr, izaberite željenu ličku lokaciju, rezervirajte smještaj, saznajte sve o proizvodima s Lika Quality oznakom i poklonite sebi i svojim najmilijima sasvim drugačije blagdane u destinaciji koja će vas iznenaditi kvalitetom i bogatstvom ponuda, usluga, mirisa, okusa i prirodnih ljepota.

GS Press