Za kamione s prikolicama i tegljače trenutno nema slobodnog pravca prema moru

0

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci/Istri i Dalmaciji obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca, izvijestili su u četvrtak iz Hrvatskog auto-kluba.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Bosiljevo, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice i državnu cestu DC1 na dionici Zagorje-Vaganac-Gračac-Knin.

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Sv. Marije Magdalene te Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici povremeno pada snijeg. Zbog povremeno jake kiše mjestimice se zadržava veća količina vode na kolnicima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Mogući su odroni.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Prizna -Žigljen i Stinica-Mišnjak te katamaranske linije Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split, Vis-Split i Novalja-Rab-Rijeka. Trajektna linija Sobra-Prapratno uspostaviti će se u 11 sati s polaskom iz luke Sobra.

Gs Press / dnevnik.hr