Za Hrvatsku uključeni žuti i narančasti meteoalarm: Danas je moguće jače nevrijeme, evo u kojim krajevima…

0

U unutrašnjosti je još poneki pljusak moguć uglavnom u noći na subotu, a zatim će biti uglavnom suho.

Iza nas je vrhunac toplinskog vala, od danas i osobito za vikend manje vruće, a i noći će u unutrašnjosti biti ugodnije.

Danas malo manje vruće, nakon tople, uz obalu i vrlo tople noći tijekom dana će temperatura biti tek koji stupanj niža u odnosu na danas. Poslijepodne će biti umjerene naoblake. Pljuskovi mogu biti izraženiji osobito navečer i u noći u sjeverozapadnim i istočnim predjelima.

Mogući pljuskovi

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a u sjevernim područjima unutrašnjosti poslijepodne će okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura većinom između 29 i 34 Celzijeva stupnja.

U unutrašnjosti je još poneki pljusak moguć uglavnom u noći na subotu, a zatim će biti uglavnom suho, od nedjelje posvuda i pretežno sunčano. Tijekom vikenda nešto niža temperatura, a lakše će se disati uz sjeverni vjetar, na moru ujutro buru, a tijekom dana maestral. Noći na Jadranu ostaju neugodno tople, dok će se na kopnu spustiti ispod 20 stupnjeva, piše RTL.

Izdano upozorenje

Na snazi je uzpozorenje na opasna vremenske prilike putem sustava Meteoalarm, DHMZ-a. I Estofex, jedan od najpoznatijih centara za prognoziranje oluja izdvojio je dio unutrašnjosti, gdje se lokalno može razviti nevrijeme, piše N1.

Za Hrvatsku su uključeni žuti i narančasti meteoalarm što znači da je potreban oprez, odnosno, predviđaju se opasne vremenske pojave.

Za vikend će temnperature biti nekoliko stupnjeva niže, a vrućine nam se vraćaju već od ponedjeljka.

Gs Press / net.hr