Malonogometni klub Karlobag, Općina Karlobag i turistička zajednica Karlobag danas su  uručili dječjem vrtiću pahuljica Karlobag poklone kako bi razveselili djecu uoči Božićno-novogodišnjih blagdana.

Akcija darivanja dječjeg vrtića pokrenuta je još ljetos na 8.MT „Heroji Domovinskog rata“ na kojemu se trebala održati bogata lutrija za sve gledatelje na samom malonogometnom turniru koja je na kraju otkazana pošto su se ovogodišnji Heroji odigrali bez gledatelja zbog virusa COVID 19. Ipak na malonogometnom turniru obećano je da će se odvojiti jedan dio financijskih sredstava namijenjenih malonogometnom turniru te darivati jednu javnu ustanovu. U hvale vrijednu akciju zajedno sa MNK Karlobagom odmah su se sa financijskom donacijom uključili Općina Karlobag i TZ Karlobag koji su odlučili da se ove godine daruje dječji vrtić.

Prijašnjih godina Mnk Karlobag, Općina Karlobag i TZ Karlobag održali su niz akcija povezanih sa malonogometnim turnirom Heroji Domovinskog rata na kojemu su sakupljana financijska sredstva bogatom lutrijom. Tako je 2016 godine kupljena sportska oprema također za dječji vrtić u Karlobagu, 2017 godine sportska oprema darovana je OŠ Karlobag, 2018 godine izrađen je na igralištu Laktinac mural za Herojski grad Vukovar dok je 2019 godine kupljena medicinska oprema za ambulantu Karlobag.

Na današnjoj primopredaji darova nazočili su djelatnici dječjeg vrtića, direktorica TZ Karlobag Ivanka Šegota Brujić i predsjednik malonogometnog kluba Karlobag Ivica Došen, dok je zamjenik načelnika Općine Karlobag Boris Smojver opravdao svoj izostanak poslovnim obvezama. Svi zajedno su izrazili veliko zadovoljstvo što su i u ovoj teškoj godini uspjeli održati hvale vrijednu akciju i tako razveseliti najmlađe uoči Božića te se nadaju da će se i u buduće vrijeme organizirati slične akcije na zadovoljstvo svih mještana Općine Karlobag.

Gs Press / I.D.