Uz nastupe deset KUD-ova i Folklornih ansambala okončana je u Otočcu vrlo uspjela 23. Smotra folklora, u organizaciji GPOU Otočac, najveća manifestacija ove vrste u Ličko-senjskoj županiji. Folklorne družine su uz glazbu i pjesmu najprije prodefilirale glavnom ulicom grada. Glavna pozornica bila je postavljena na Trgu Dražena Bobinca.

Izvođače i brojnu publiku pozdravio je gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac.

-Iznimno mi je drago da se ovako uspješno održava 23. Smotra folklora u Otočcu. S nama su brojni folklorni ansambli i KUD-ovi kojima se iskreno zahvaljujem jer održavajući tradiciju krajeva odakle dolaze, otimaju zaboravu drevne običaje, pjesme i plesove. To su naši korijeni na koje moramo biti ponosni, rekao je gradonačelnik Bukovac.

Na pozornici su prvi nastupili članovi HKUD-a Široka Kula iz Široke Kule pored Gospića, a potom smo gledali i slušali HKUD „Kraljica Katarina“ iz Donjeg Lapca čiju okosnicu čine Hrvati prognani iz BiH. Publika je sinoć vidjela ukupno 10 folklornih skupina jer su nastupili: KUU „Gacka“ iz Ličkog Lešća, KUD „Župa Sveti Rok“ iz Skakavca, FA „dr. Ante Starčević“ iz Gospića, KUD „Vrbje“ iz Vrbja, FD „Otočac“ iz Otočca, HKUD „Degenija“ iz Gospića, KUD „Tribanj“ iz Livna (BiH) i KUD „Dangubice“ iz Kutereva.

Bila je ovo još jedna vrlo uspjela manifestacija, svakako znalački organizirana i bez najmanje tehničke ili neke slične pogreške. Sve nastupe je pomno pratilo stručno povjerenstvo koje će naknadno dati mišljenje o izvornosti nastupa sudionika 23. Smotre folklora i proglasiti pobjednika.

Gs Press