Tmurni, oblačni i magloviti dani samo su uvod za ono što slijedi. Stiže lošije vrijeme, a potkraj dana kad zahladi ponegdje će biti i snijega.

Anticiklonalno polje slabi, približava nam se hladna fronta sa sjeverozapada Europe. U nedjeljno jutro stiglo nam je tmurno, oblačno, ali i maglovito vrijeme u unutrašnjosti, gdje povremeno pada slaba rosulja.

Oborine ima i duž Jadrana, slabe kiše uglavnom su na srednjem i južnom dijelu. Duž obale treba računati na kišu i u nastavku dana, a puhat će slabo do umjereno jugo, i umjereno jako prema kraju dana.

Slijedi pogoršanje

Sve je to uvod za tjedan koji nam slijedi i jače pogoršanje vremena, piše N1.

Već tijekom prijepodneva intenzivirat će se kiša sa zapada, koja će biti lokalno obilnija na Kvarneru, u Gorskom kotaru i Lici, ali i u Dalmaciji, prema kraju dana.

Pritom postoji mogućnost za kojom pahuljom snijega, potkraj dana, kad zahladi, i tijekom noći na utorak, prije svega u najvišim predjelima Gorskog kotara, i na Dinari.

Ukoliko snijeg i izostane, jer postoji i ta mogućnost, važno je reći da je od danas na snazi obaveza uporabe zimske opreme. Prema kraju ponedjeljka zapuhat će bura, jaka i vrlo jaka, olujnih udara, pod Velebitom, a tijekom utorka proširit će se na čitavu obalu.

Računajte na probleme u prometu!

Gs Press / 24sata.hr