OTOČAC – Policijski službenici Policijske postaje Otočac uhitili su u petak, 7. srpnja, 26-godišnjaka s područja Perušića, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i bez važeće vozačke dozvole.

Službenici su zaustavili osobno vozilo gospićke registracijske oznake u Otočcu. Tijekom kontrole utvrđeno je da mladić ima 1,22 g/kg alkohola u krvi. Također je otkriveno da vozi automobil u vrijeme kada mu je prema rješenju izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine. To znači da je 26-godišnjak zatečen kako upravlja vozilom bez vozačke i bez važeće prometne dozvole.

Policijski službenici su zbog tehničke neispravnosti vozila oduzeli vozaču registarske pločice. Mladi vozač će, osim toga, primiti obavezni prekršajni nalog.

Nakon uhićenja, 26-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden pred nadležni sud. Sud je presudio da je mladi vozač kriv za prekršaje koje je počinio i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Ovaj slučaj još jednom ističe važnost poštivanja prometnih pravila i zakona te potrebu za odgovornim ponašanjem na cesti kako bi se očuvala sigurnost svih sudionika u prometu.

GsPress