Vozačica iz Otočca izludila policajce, hvatali je pod rotirkama i sirenama, a onda je pobjegla u vlastito dvorište: “Ja se toga ne sjećam”

0

Vozačica iz Otočca bježala je policiji, iako su joj upotrebom sirena i “rotirke” jasno pokušali dati do znanja da je žele zaustaviti, a kada su je sustigli, sparkirala se u dvorište i pobjegla u vlastitu kuću. Zapisali su joj čitavu listu prekršaja, koja je ovih dana završila na prekršajnom sudu. Tamo su joj “odrezali” okruglo – 20.000 kuna.

Nije bježala bez razloga. Na Peugeotu kojim je jurila ulicama Otočca imala je razbijeno stražnje vjetrobransko staklo, još 2015. godine joj je istekla vozačka dozvola, a uz sve to je imala zabranu upravljanja vozilima B kategorije.

Za bijeg policiji morat će platiti 4.000 kuna, zbog vožnje s neispravnim vozilom 3.000 kuna, zbog upravljanja pod zabranom 12.000 kuna te još 1.000 zbog nevažeće dozvole.

– Okrivljenica je dužna novčanu kaznu platiti u roku od 60 dana od pravomoćnosti ove presude u korist Državnog  proračuna,  a ukoliko u navedenom roku plati dvije trećine izrečene novčane kazne (13.333,00 kn), kazna će se smatrati u cijelosti plaćenom, u protivnom sud će podnijeti tijelu nadležnom za ovrhu nalog za prisilnu naplatu potpunog iznosa novčane kazne na novčanim sredstvima okrivljenika – piše u presudi.

– No, okrivljena poriče prekršaje navodeći da se ne sjeća da bi upravljala vozilom i počinila terećene prekršaje, koju obranu sud smatra lišenom svake osnove i danom u cilju izbjegavanja prekršajne odgovornosti, budući su policijski službenici, čijim iskazima je ovaj sud u cijelosti povjerovao, uvjerljivo i okolnosno iskazivali da su vidjeli okrivljenu koja se nije zaustavila na znakove i signale policije, već je nastavila vožnju, da bi naknadnom provjerom u evidencijama RH MUP-a bilo utvrđeno da okrivljena ima na snazi zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije , koja je u trenutku kada je upravljala vozilo bila na snazi, a k tome joj je isteklo i važenje vozačke dozvole – zaključio je sud.

Gs Press / KAportal