U organizaciji zaklade Rewilding Velebit i Parka prirode Velebit, u subotu 13. travnja 2024. godine, održat će se velika volonterska akcija prikupljanja otpada u području Brušana. Cilj ove akcije je očistiti prirodu i vratiti Velebitu njegovu izvornu ljepotu, uoči sezone planinarenja i uživanja u prirodnim ljepotama ovog područja.

Volontersko okupljanje zakazano je za 9 sati ujutro na ugibalištu na asfaltnoj cesti na kraju Brušana, a lokacija je dostupna na linku: https://maps.app.goo.gl/CkuUDCMCa1ZTyUyo7. Sudionici akcije bavit će se prikupljanjem otpada duž asfaltne ceste između Brušana i Baških Oštarija, kao i u Brušanskoj dulibi.

Organizatori će osigurati sve potrebne materijale za akciju, uključujući rukavice, vreće za smeće i priručni alat, kako bi se osiguralo učinkovito i sigurno prikupljanje otpada. Akcija će trajati do 14 sati, nakon čega je za sve volontere predviđen zajednički ručak kao zahvala za njihov doprinos.

Pozivaju se svi zainteresirani građani, bez obzira na dob, fizičku spremnost ili prethodno iskustvo, da se pridruže ovoj hvalevrijednoj inicijativi i doprinesu očuvanju prirode. Za sudjelovanje je potrebno potvrditi dolazak, kako bi organizatori mogli pripremiti dovoljno materijala i hrane za sve sudionike. Potvrde se šalju na e-mail: info@rewilding-velebit.com.

Ovo je izvrsna prilika za sve koji žele doprinijeti očuvanju prirodne ljepote Velebita i uživati u zajedničkom radu na svježem planinskom zraku.

GsPress