VLADA je danas održala sjednicu u Banskim dvorima.

Plenković o koroni: Čekamo službenu potvrdu omikrona u Hrvatskoj

“Susreli smo se s direktorom WHO-a za Europu i razgovarali o njihovim naporima u EU i drugdje. Oni imaju politiku da se što više ljudi cijepi svugdje, primjenu booster doze. Treće je nošenje maski, četvrto je prozračivanje prostorija uz osnovne protuepidemijske mjere poput distance i peto su novi medicinski tretmani. To je pet stupova kojima će WHO nastojati pomoći globalno svim državama, pa i nama”, rekao je Plenković u uvodu.

“I dalje primjećujemo pad broja novozaraženih, ali i dalje su to visoki brojevi. Imamo više nego dovoljno doza za sve, pozivam sve da se cijepe. To se odnosi i na treću dozu. I u konačnici, imamo taj novi soj, još čekamo službenu potvrdu da vidimo ima li ga u Hrvatskoj, ali moramo biti jako oprezni”, rekao je Plenković.

O odmrzavanju cijena goriva: Od sutra bi cijene trebale biti niže

“Zahvaljujući pravovremenoj akciji zaustavili smo udar cijena goriva na građane i poduzetnike, a danas ćemo tu odluku ukinuti”, rekao je Plenković.

“S obzirom na to da je od uvođenja ove odluke došlo do pada cijena nafte na svjetskim tržištima, potrebno je donijeti uredbu o prestanku važenja uredbe koju smo donijeli. U protekla 2 mjeseca smo stabilizirali uvjete na domaćem tržištu. Ova uredba je ispunila cilj svog donošenja, od sutrašnjeg dana će se cijene nafte i naftnih derivata formirati slobodno. S obzirom na stabilizaciju cijena na svjetskim tržištima, a nove cijene koje će stupiti na snagu bi, s obzirom na situaciju, trebale biti niže”, rekao je ministar Ćorić.

“Uredbu stavljamo van snage, važno je da svi shvate da imamo ovakav alat i rukama i da ćemo zaštititi sve od posljedica krize”, rekao je Plenković.

Gs Press / index.hr

https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-vlada-odmrznula-cijene-goriva-od-sutra-nove-cijene-na-pumpama/2323506.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d