U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u prostorijama Ličko-senjske županije, jučer je predstavljen program Lions Quest – Vještine za adolescenciju u Ličko-senjskoj županiji, namijenjen učiteljima predmetne nastave, razrednicima te stručnim suradnicima u osnovnim školama.

Program je predstavila viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Alma Rovis Brandić. Radi se o znanstveno utemeljenom programu prevencije za adolescente u dobi od 11 do 14 godina koji provode razrednici, a usmjeren je razvijanju socijalnih i emocionalnih vještina.

U cilju implementacije programa, 3. i 4. srpnja održana je edukacija u Osnovnoj školi Plitvička Jezera, dok drugi dio škola sudjeluje na edukacijama 6. i 7. srpnja u Osnovnoj školi Karlobag.

Voditeljica Ureda ujedinjenih naroda za prevenciju droga i kriminaliteta za jugoistočnu Europu, Žana Glavendekić, upoznala je prisutne s implementacijom znanstveno utemeljenih preventivnih programa u Republici Hrvatskoj, a s iskustvima implementacije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nazočnima su se obratili Martina Dumančić Vranješ i Milorad Sanić, voditelj Lions Kluba Hrvatska, koji je prisutne upoznao o ulozi Lions Kluba, koji u ovom programu sudjeluju u tiskanju priručnika i radnih bilježnica za sve učenike i učitelje.
Predstavljanju programa nazočila je i Marianne Jansson Fredriksson, starija trenerica iz Švedske u kojoj se ovaj program provodi već 30 godina.

Cilj edukacija je da se osposobe dvije trenerice iz Ličko-senjske županije, kako bi se stvorili uvjeti za održivost programa.

Gs Press