Utorak 29.3.2022. Gospić

Dvorana osnovne škole Dr.Jure Turić

Mlađe kadetsko natjecanje košarkašica – liga zapad

ŽKK Gospić : ŽKK FSV Rijeka = 57 : 54

Utakmica koja je ostavila dojam nakon što je završila, izrazito napeta tijekom cijelog susreta gdje je definitivno karakter ekipe odlučio u konačnici pobjedu.

Naše djevojke su odlično otvorile utakmicu  i prvu četvrtinu povele s 18:7.Nakon toga ekipa iz Rijeke je stalno pritiskala da bi se treća četvrtina završila s rezultatom od 43:39 za ŽKK Gospić.

Drama je nastala u zadnjoj četvrtini jer je većina naše petorke bila opterećena osobnim greškama i trebalo je izdržati do kraja.  U jednom trenutku zadnje četvrtine djevojke iz Rijeke su povele s tri poena razlike da bi se rezultat preokrenuo u našu korist u zadnjoj minuti utakmice gdje je gostujuća momčad pokušala tricom  tri sekunde prije kraja otići u produžetke, šut nije iskorišten i naše djevojke su zasluženo slavile .

Riječ je o značajnoj pobjedi protiv favorizirane ekipe ŽKK FSV Rijeka, one iste od koje smo izgubili 20 koševa razlike u gostima.

Ipak dalje ide ekipa Rijeke zbog međusobne koš razlike te im ovim putem želimo da ostvare što bolji rezultat na Državnom prvenstvu mlađih kadetkinja.

Ovom pobjedom i omjerom 4:1 bez obzira na još neodigrano zadnje kolo protiv Rovinja u Gospiću naša ekipa zauzima drugo mjesto u navedenom natjecanju.

Lista postignutih koševa:

Maras 22,Benković 14,Milković 6,Kolačević 5,Nikšić 5,Jerković 5

ŽKK Gospić