„Teslina košnica“ aktivno sudjeluje u raznim aktivnostima namijenjenim lokalnoj zajednici i uspješan je spoj entuzijazma i znanja djelatnika Veleučilišta i institucija Ličko-senjske županije.

U sklopu projekta „Teslina košnica“ kojeg je pokrenulo Veleučilište Nikola Tesla u Gospiću uspostavljena je suradnja sa Crvenim križem Ličko-senjske županije. Cilj ove suradnje je radionica za učenje hrvatskog jezika za odrasle izbjegle iz Ukrajine.

Radionica je započela 26.04.2022. i protekla je u ugodnoj atmosferi učenja osnova hrvatskog jezika.

Cilj ove radionice je osposobiti polaznike za osnovno sporazumijevanje, uporabu latinice u pismu te korištenje uobičajenih fraza koje će im olakšati svakodnevni život i komunikaciju u Hrvatskoj.

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marijana Musić-Mašić, voditeljica Knjižnice Veleučilišta, nositelj je ovog dijela naše „košnice“ koji je isključivo volonterski i radi na dobrobiti ukrajinskih izbjeglica koji su se nesretnim slijedom ratnih zbivanja zatekli u našem gradu Gospiću.

Na obostrano zadovoljstvo polaznika i profesorice „Teslina košnica“ dokazuje kako se dobrom organizacijom i suradnjom mogu postizati humani i korisni projekti.

Gs Press