Bogat program Adventa u Gospiću započeo je jučer radionicom u Gospiću kojoj se odazvao velik broj mališana a nastavio se svečanom sjednicom i predstavljanjem novog album Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Široka Kula” naziva “Kulo naša, pjesmom sagrađena”.

Na skupštini su dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture koje je dodijelio Milan Ostović u svojstvu člana Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture, a priznanja su dodijeljena i članovima Društva koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i čuvanju kulture i kulturne baštine ovoga kraja.

Predsjednica društva Mandica Rukavina dodijelila je priznanja svim aktivnim članovima društva kao i zahvalnice svim sponzorima, fizičkim i pravnim osobama koje podupiru rad Društva, kojom prigodom su uručene i Zahvalnice Ličko-senjskoj županiji koju je preuzela zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić te Gradu Gospiću koju je preuzela zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Treba napomenuti da se večeras u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” s početkom u 19:00 sati održava bogat folklorni program, kojom prigodom će uz domaćine iz HKUD “Široka Kula” nastupiti i drugi izvođači poput Graničara iz Cvitovića te dramska skupina Babe iz Slunja.

Gs Press / Advent u Gospiću